Skip to main content

100 υποτροφίες από την ΕΕΕ για μεταπτυχιακές σπουδές

Αναγνώριση της αξίας και επιβράβευση της αριστείας.

Εκατό υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε νέους και νέες για το 2023, θα δοθούν φέτος από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ έως σήμερα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνικού εφοπλισμού.

Χθες το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος, ενώ η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, απηύθυνε κάλεσμα ανοιχτής συμμετοχής σε όλους τους νέους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος χαιρέτισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενώ είπε ότι  στους στόχους μαζί με την ΕΕΕ, παραμένει η διατήρηση της ελληνικής ναυτοσύνης και η προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε την ελληνική ναυτιλία σημαντικό εθνικό κεφάλαιο και  στρατηγικό πυλώνα της χώρας, που συνεισφέρει τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία και στην ανάπτυξη της πατρίδας.

«Πέρυσι το 2022 στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το εισρέον ναυτιλιακό συνάλλαγμα ξεπέρασε τα 23 εκατ. ευρώ και επισήμως λοιπόν η ναυτιλία είναι ο σημαντικότερο πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας επομένως είναι σημαντικό όχι μόνο να τον διατηρήσουμε αλλά και να τον ενισχύσουμε», είπε ο ίδιος.

Τόνισε εξάλλου ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και  με την ΕΕΕ έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και διατήρησης του σταθερού θεσμικού πλαισίου κάτι που αποτελεί και τον πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής ναυτιλίας.

«Είμαστε υπερήφανοι για την ελληνική πλοιοκτησία και την ελληνική ναυτιλία, είμαστε όμως υπερήφανοι και για το σπουδαίο έργο που προσφέρει  στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε .

Η πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα των υποτροφιών είπε ότι μέσα από αυτό η Ένωση αναγνωρίζει την αξία, επιβραβεύει την αριστεία, τιμά διαχρονικά τη νέα γενιά.

Πρόσθεσε ότι  ο ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά στηρίζει δυναμικά τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας που πιστεύουν στον εαυτό τους, επενδύουν στις δεξιότητές τους, ονειρεύονται, διεκδικούν τα θέλω τους και  ακολουθούν το όραμα.

Είπε ότι  φέτος ο ετήσιος αριθμός υποτροφιών πολλαπλασιάστηκε υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση των Ελλήνων Εφοπλιστών συνεχίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και τρεις δεκαετίες  σε απόλυτη συνέπεια με τον κοινωνικό της αποτύπωμα.

Αναφερόμενη στην αστική  μη κερδοσκοπική εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είπε ότι ο κλάδος του εφοπλισμού είναι ο μόνος  με συλλογικό όργανο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Είπε ότι η ΕΕΕ μέσω αυτού του οργάνου έχει προσφέρει μόνο τα τελευταία χρόνια πάνω από 80 εκατ. ευρώ υλοποιώντας σημαντικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η  ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι ο φορέας δράσης του ελληνικού εφοπλισμού. Ιδρύθηκε το  2016, και αποτελεί το σταθερό βραχίονα συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας και της πολύπλευρης συμβολής της ελληνικής ναυτιλίας στην κοινωνία.