Skip to main content

Viatris & GENESIS Pharma: Νέα στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα

Μια σημαντική συνεργασία για την ελληνική αγορά ανακοινώθηκε πρόσφατα από δύο κορυφαίες εταιρείες στον τομέα υγείας και φαρμάκου. Συγκεκριμένα, η Viatris και η GENESIS Pharma υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας το οποία αφορά την αποκλειστική εμπορική διάθεση του βιο-ομοειδούς σκευάσματος της Viatris στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας.

Η Viatris Inc. είναι μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της Φροντίδας Υγείας, προσφέροντας πρόσβαση σε φάρμακα, ενώ προωθεί βιώσιμες δραστηριότητες και αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για να εξασφαλίσει τη σύνδεση περισσότερων ανθρώπων με περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω της μοναδικής πλατφόρμας Global Healthcare Gateway. Δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 μέσω της συνένωσης της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής εταιρείας της Pfizer. Το χαρτοφυλάκιο της Viatris περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια πολλών θεραπευτικών κατηγοριών για μη μεταδιδόμενα αλλά και λοιμώδη νοσήματα. Πρόκειται για πρωτότυπα φάρμακα, γενόσημα -συμπεριλαμβανομένων επώνυμων και σύνθετων γενοσήμων-, ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων OTC & φαρμακείου.

Από την άλλη, η GENESIS Pharma είναι μια από τις πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εξειδίκευση σε προϊόντα φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας και η μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε καινοτόμα φάρμακα, βάσει κύκλου εργασιών. Έχει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και υψηλής θεραπευτικής αξίας φαρμακευτικών προϊόντων για περισσότερες από 30 σοβαρές και σπάνιες ασθένειες και μπορεί να χαρακτηριστεί μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στην Ελλάδα στην πολλαπλή σκλήρυνση. Διαθέτει πρωτοποριακές θεραπείες για σπάνια γενετικά νοσήματα, βιο-ομοειδή προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για ένα φάσμα ρευματολογικών και δερματολογικών χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων, αλλά και στον τομέα της ογκολογίας/αιματολογίας, πρωτότυπες θεραπείες για σπάνιες αιματολογικές κακοήθειες και μορφές καρκίνου και θεραπείες στους τομείς νεφρολογίας και γαστρεντερολογίας. Η άμεση συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ξεπερνά το 30% του κύκλου εργασιών της ετησίως.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ο γενικός διευθυντής της Viartis σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Γιώργος Παναγάκης, επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η στήριξη της ελληνικής αγοράς με την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Όπως είπε, η συμφωνία των δύο εταιρειών αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής της Viatris η οποία στόχο έχει την αύξηση της υπεραξίας για την εθνική οικονομία, τη βελτίωση της πρόσβασης των καρκινοπαθών σε καινοτόμες θεραπείες και την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών για την καλυτέρευση της υγείας των ασθενών. Ο διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, τόνισε ότι η συνεργασία αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της τεχνογνωσίας και της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει η εταιρεία τόσο στη βιοτεχνολογία όσο και στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας. «Είναι σταθερός μας στόχος να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η ιατρική κοινότητα, το εθνικό σύστημα υγείας αλλά τελικά οι ίδιοι οι ασθενείς να έχουν στη διάθεσή τους όσα περισσότερα όπλα στη μάχη ενάντια στον καρκίνο γίνεται, αλλά και υποστηρικτικές θεραπείες που αποδεδειγμένα βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση της νόσου» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ευριπίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω αυτής της συνεργασίας οι δύο εταιρείες ενισχύουν ουσιαστικά τη δέσμευσή τους στον τομέα της ογκολογίας-αιματολογίας, παρέχοντας στους ασθενείς στη χώρα μας μια υψηλής αξίας υποστηρικτική αγωγή για τη μείωση της διάρκειας ουδετεροπενίας και της συχνότητας εμφάνισης εμπύρετου ουδετεροπενίας σε ενήλικες ασθενείς στους οποίους έχει χορηγηθεί κυτταροτοξική χημειοθεραπεία για κακοήθη νόσο. Πρόκειται για αγωγή η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και μια οικονομικότερη εναλλακτική επιλογή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.