Skip to main content

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Σε όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια ισχυρή θέση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία χάρη στις αξίες και στην κουλτούρα που διέπουν την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον, η δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η αξιοπιστία και η κοινωνική προσφορά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της στρατηγικής που ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του και που έχουν συμβάλει καταλυτικά στην επιχειρηματική υπεροχή του.

Εφαρμόζοντας ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο με έμφαση στις υποδομές, την καθαρή ενέργεια και το περιβάλλον, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί βασικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης, δρώντας πάντα προς όφελος των εργαζομένων, των συνεργατών και των μετόχων του. Επιπλέον, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, τόσο μέσα από την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση, όσο και με στοχευμένες δράσεις στήριξης ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, προστασίας του περιβάλλοντος και δημιουργίας ευκαιριών σταδιοδρομίας για νέους.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, συνεχίζει τη δραστηριότητά του με ζήλο, αφοσίωση και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της ιδιαίτερης αυτής συγκυρίας και τη διασφάλιση της περαιτέρω ανάπτυξής του. Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών του παραμένει κυρίαρχη προτεραιότητα ενώ παράλληλα συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. 

Οι ενέργειας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την περίοδο της κρίσης δημόσιας υγείας

Σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ το κοινωνικό πρόσωπο των εταιρειών στο πλευρό της, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρέθηκε και πάλι στην πρώτη γραμμή λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων του, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας και εξασφαλίζοντας την ομαλή του λειτουργία πάντα με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Οι εργαζόμενοι πάντα στο επίκεντρο

Η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του. Ειδικά μετά τις πρόσφατες πρωτόγνωρες εξελίξεις, ο Όμιλος έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνωςδυνατό, ακόμα και πέραν του πλαισίου που έθεσε η Πολιτεία, προκειμένου να διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό το επίπεδο ασφάλειας για όλους και ιδιαίτερα για τους πλέον ευάλωτους εργαζόμενους και συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έθεσε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή πρόγραμμα απομακρυσμένης ή εκ περιτροπής εργασίας, περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο, επαναπατρισμό στελεχών όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο, ενώ έλαβε ειδική μέριμνα για δραστικό περιορισμό των ταξιδιών στα απολύτως αναγκαία, καθώς και για τη διακοπή συσκέψεων ή/και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, κάνοντας αντ’ αυτού χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία. 

Δωρεά στο ΕΣΥ

Έπειτα από συνεχείς επαφές με το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις νοσοκομείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά μηχανημάτων και υλικών που κρίνονται απαραίτητα για τηνενίσχυση του έργου τους.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης αγοράστηκαν:

  • Πλήρης εξοπλισμός για τη λειτουργία οκτώ κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αττικόν, για την κάλυψη των αναγκών της Κλινικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται οκτώ αναπνευστήρες (εκ των οποίων ο ένας είναι φορητός για ευελιξία στην ΜΕΘ και για μεταφορές), εννέα monitors τελευταίας τεχνολογίας (εκ των οποίων το ένα είναι φορητό για ευελιξία στη ΜΕΘ και για μεταφορές), ένας κεντρικός σταθμός ελέγχου monitors (για έως 16 monitors) και αντλίες εγχύσεως σύριγγας.
  • Στολές, μάσκες, αντισηπτικά κλπ. αναλώσιμα πρώτης ανάγκης για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου (από κοινού με την εταιρεία ΗΡΩΝ).
  • Αναπνευστήρες, ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα και οικίσκοι (χώροι πρώτης υποδοχής πιθανών περιστατικών) σε νοσοκομεία της περιφέρειας (Ιωαννίνων, Σερρών και Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας).
  • Επιπλέον, προσφέρθηκαν δύο πλήρως εξοπλισμένοι οικίσκοι στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας Κρήτης για την υποδοχή και διαλογή κρουσμάτων κορονοϊού.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Έχοντας εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Ομίλου και την προστασία των εργαζομένων του αλλά και με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσα από το μήνυμά του προς τους εργαζομένους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Όμιλός μας αποτελεί βασικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης, ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε, λοιπόν, το χρέος να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε και σε αυτή την πρόκληση, προς όφελος των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας, των μετόχων μας και της χώρας μας. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και υπό αυτές τις συνθήκες. Ανακοινώσαμε πρόσφατα την επέκταση του επενδυτικού μας προγράμματος κατά 550 εκατ. ευρώ μόνο στις ΑΠΕ, ενώ συνεχίζουμε με την υλοποίηση των δρομολογημένων επενδύσεών μας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς μας (υποδομές, ενέργεια, περιβάλλον κ.ά.). Το επενδυτικό μας πρόγραμμα σε υποδομές κι ενέργεια υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν απρόσκοπτα».