Skip to main content

MSD: «Life Matters». Για εμάς, κάθε ζωή αξίζει, κάθε ζωή μετράει πάνω από όλα

Της Σέβης Σφακιανάκη*

Η MSD είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες με ιστορία που ξεπερνάει τα 125 χρόνια. Στην MSD παγκοσμίως αντλούμε έμπνευση από το όραμα και την αποστολή μας να σώζουμε και να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων, με τελικό στόχο να κάνουμε τη διαφορά στην παγκόσμια υγεία.

Στην MSD Ελλάδος, η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί μέρος του οράματός μας και η υπεύθυνη λειτουργία βρίσκεται στην καρδιά όλων όσων κάνουμε. Η στρατηγική αλλά και το μανιφέστο που όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε συνθέσει μαζί αναδεικνύει κάτι πολύ απλό: «Life Matters». Για εμάς, κάθε ζωή αξίζει, κάθε ζωή μετράει πάνω από όλα. Πρόθεσή μας είναι η βελτίωση της υγείας των Ελλήνων πολιτών, προσφέροντας στην ελληνική κοινωνία, όχι μόνο με καινοτόμες θεραπείες που σώζουν ζωές, αλλά επιπλέον υποστηρίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη. Οι ενέργειες και τα προγράμματά μας εστιάζουν σε 5 ξεχωριστούς τομείς: πρόσβαση στην υγεία, εργαζόμενοι, επιχειρηματική ηθική & αξίες, δράσεις για την κοινωνία και περιβάλλονπου συνδέονται άμεσα με τη δραστηριότητά μας και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών μας. Όλα αυτά αποτυπώνονται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας που η εταιρεία δημοσίευσε πρόσφατα και ο οποίος είναι διαθέσιμος στο site της εταιρείας μας www.msd.gr

H σημαντικότερη δέσμευση που έχουμε αναλάβει ως εταιρία είναι να έχουμε θετικό αντίκτυπο στα θέματα υγείας, οικονομίας και κοινωνίας και την περίοδο που διανύουμε λάβαμε άμεσα δράση. Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση υγείας που διανύουμε, και με απόλυτη αίσθηση ευθύνης για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας προχωρήσαμε σε δωρεά 100.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας. Το ποσό της δωρεάς διατίθεται για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου Covid-19. Παράλληλα ενισχύσαμε τους τρόπους ψηφιακής επικοινωνίας με τους εταίρους μας και τους επαγγελματίες υγείας υποστηρίζοντας το έργο τους στη διαδικασία επιστροφής, τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών για την επιστροφή σε μια ομαλότερη κατάσταση.

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης η εταιρεία έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων της. Ενέργησε γρήγορα ώστε να διασφαλίσει την υγεία τους και παράλληλα ενίσχυσε τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες που βελτιώνουν την υγεία των εργαζομένων ώστε να είναι διαθέσιμες και εξ αποστάσεως. Ο γιατρός εργασίας, ο διαιτολόγος, τα μαθήματα πιλάτες αλλά και εκπαιδεύσεις για το «work from home» ενδυνάμωσαν σε μια κρίσιμη περίοδο την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.  

Είδαμε με άλλα λόγια το life matters να γίνεται πράξη για όλους, και όπως υποστηρίζουμε στην πρόσφατη επικοινωνία μας, «Κοιτάμε μπροστά, προχωράμε μαζί, οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».