Skip to main content

INTERAMERICAN: Eυρύ φάσμα ενεργειών με αξία για την υγεία και την κοινωνία, κατά την περίοδο της κρίσης

Η INTERAMERICAN, με έντονο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης κατά τη δύσκολη περίσταση της πανδημίας, που προκαλεί ακολουθία οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών για τον τόπο μας, έχει αναπτύξει ένα οργανωμένο σχέδιο ενεργειών εταιρικής υπευθυνότητας σε 4+1 δέσμες πρωτοβουλιών διαφορετικής στόχευσης. Οι 4 αμιγούς εταιρικής υπευθυνότητας δέσμες υπερβαίνουν σε αξία ενεργειών τις 350.000 ευρώ και εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες δράσεις.

1. Για την υποστήριξη του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας

Στην πρώτη δέσμη, η INTERAMERICAN συμπεριέλαβε ενέργειες υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προχώρησε σε δύο δωρεές προς το Υπουργείο Υγείας, που αφορούν στην ουσιαστική κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, ολοκληρώνοντας τις ενέργειες με την παράδοση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία διέθεσε 7 κλίνες προηγμένης τεχνολογίας με ειδικό αερόστρωμα (συστήματα Accela Therapy), με δυνατότητες ψηφιακής συνδεσιμότητας για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση δεδομένων του ασθενούς, της τήρησης πρωτοκόλλων και της ασφάλειας του μηχανισμού, για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμη, με τη συνεργασία της Phillips Hellas, προσέφερε 5 συστήματα φορητών υπερηχοτομογράφων Philips Lumifay με αντίστοιχα tablets, που θα αξιοποιούνται για καρδιολογικό και πνευμονολογικό έλεγχο, αλλά και συγκυριακά για την ανάγκη εκτίμησης περιστατικών αναφορικά με την ανάγκη εισαγωγής τους σε Μ.Ε.Θ.

Στην ίδια ενότητα για το Ε.Σ.Υ. συμπεριλήφθηκαν και η πρωτοβουλία της υποστήριξης του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Καστοριάς, καθώς και η σημαντική συμμετοχή της εταιρείας στην οικονομική δωρεά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

2. Για την υγεία στις τοπικές κοινωνίες

Με μια σειρά πρωτοβουλιών, η εταιρεία εστίασε στην ενίσχυση των δομών υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ολοκληρώθηκε η παροχή υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού για τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και οικονομική χορηγία για την ανακαίνιση του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ). Επίσης, υποστηρίχθηκαν οικονομικά οι Γιατροί του Κόσμου για παροχή υπηρεσιών στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Στις πρωτοβουλίες για τις τοπικές κοινωνίες εντάσσεται και η συνεργασία της INTERAMERICAN με την Autohellas-Hertz, με παροχή 10 οχημάτων και ασφάλισης άλλων 150 οχημάτων, για την υποστήριξη κοινωνικών δράσεων βοήθειας στο σπίτι (ΚΕΔΕ).

3. Για ευάλωτες ομάδες και κοινωνικούς φορείς

Σε αυτή τη δέσμη, η INTERAMERICAN έχει συμπεριλάβει ενέργειες -που βρίσκονται σε εξέλιξηγια την υποστήριξη Ευάλωτων Ομάδων, με τη σημαντική συνδρομή του στόλου της Οδικής και Άμεσης Βοήθειας και των πληρωμάτων.

Η εταιρεία ξεκίνησε το Πάσχα και ολοκλήρωσε στις 15 Μαΐου τη διανομή γευμάτων σε 32 άπορους/άστεγους πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία», συνεργαζόμενη με το «σχεδία home». Παράλληλα, συνεχίζεται η τροφοδοσία κοινωνικών δομών με τρόφιμα μέσω φορέων και οργανισμών, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης Αττικής και Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, η ΕΔΡΑ για δομές και κοινωνικά παντοπωλεία σε περιοχές της Αττικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) για άπορες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, ο Φιλόπτωχος Σύλλογος στον Βαρνάβα Αττικής, καθώς και η Τράπεζα Τροφίμων για κεντρική διάθεση.

Η δέσμη, που η INTERAMERICAN αναπτύσσει με χρηματοδότηση και διανομή των αγαθών, είναι ανοικτή σε ενέργειες, καθώς η οικονομική κρίση επιτείνει τις ανάγκες. Από τον Φεβρουάριο έως σήμερα, έχουν διατεθεί από την εταιρεία 4,3 τόνοι τροφίμων. Στην ίδια ενότητα εντάχθηκε και η περισυλλογή μασκών από τις εθελόντριες «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με παράδοση σε δημόσιους φορείς για την υγεία. 

4. Για την παιδεία και την εκπαίδευση

Στην τέταρτη δέσμη του σχεδίου που αφορά στην υποστήριξη της Παιδείας και της Εκπαίδευσης, η INTERAMERICAN και το brand της απευθείας ασφάλισης Anytime στράφηκαν στην υποστήριξη της ψηφιακής τηλε-εκπαίδευσης στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας, καθώς και της ψυχοσωματικής υγείας των μαθητών.

Ειδικότερα, η Anytime ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, διαθέτοντας δωρεάν 1.500 tablets σε σχολικές μονάδες, τα οποία θα αποτελέσουν περιουσία των σχολείων και μετά τη λήξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός κατανεμήθηκε σε δημόσια σχολεία στους νομούς της χώρας με τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση, αλλά και να ενισχυθούν σε βάθος χρόνου οι ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών.

Επίσης, συνεχίζεται το mentoring από στελέχη της INTERAMERICAN σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη διαχείριση άγχους και στρες, ειδικότερα κατά την περίοδο της κρίσης. Είναι ένα πρόγραμμα αλφαβητισμού για την υγεία, που αναπτύσσεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνεργασία με την «The Tipping Point».

5. Για την υγεία των ασφαλισμένων

Εκτός των ανωτέρω ενεργειών για την ευρύτερη κοινωνία και τη δημόσια υγεία, χαρακτήρα εταιρικής ευθύνης παίρνουν και ενέργειες που αφορούν στους πελάτες και εργαζομένους της εταιρείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή «medi-ON», που παρέχεται δωρεάν στους ασφαλισμένους υγείας και τους δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουν οποιαδήποτε συμπτώματα υγείας ή ενδεχόμενες ενοχλήσεις (symptom checker), λαμβάνοντας αξιόπιστη καθοδήγηση είτε με chat είτε μέσω τηλεφώνου, από τη γραμμή υγείας 1010 για το τι πρέπει να κάνουν.

Ακόμη, η INTERAMERICAN έχει αναπτύξει συνεργασία με το Ινστιτούτο PROLEPSIS, παρέχοντας στις διαδικτυακές πλατφόρμες της υπεύθυνη επιστημονική πληροφόρηση για τον COVID-19 και την πρόληψη.

Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία έχει συνθέσει ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης για την εργασιακή απασχόληση, τον προσωπικό χρόνο, την υγεία και την ασφάλειά του στην «περιφέρεια» οργάνωσης της τηλε-εργασίας. Η εξ αποστάσεως εργασία υποστηρίχθηκε σε προηγμένο επίπεδο οργανωτικά και ψηφιακά και εφαρμόστηκε απόλυτα (σε ποσοστό άνω του 95%), με άριστο αποτέλεσμα, έτσι ώστε -καθώς είναι εναρμονισμένη με το συνολικό σχέδιο μετασχηματισμού της INTERAMERICAN- να δημιουργεί μια ιδιαίτερα ουσιαστική εμπειρία οργάνωσης και λειτουργίας, ικανοποίησης του προσωπικού και αποτελεσματικότητας για τη συνέχεια. Ανάλογη, σφαιρική είναι η υποστήριξη που η εταιρεία παρέχει από την πρώτη στιγμή των εκτάκτων συνθηκών και στο Δίκτυο των συνεργατών της, με ψηφιακό γραφείο, εναλλακτικούς τρόπους επαφής με το πελατειακό κοινό και οργανωμένο καθημερινό διαδικτυακό φόρουμ για το management των πωλήσεων.