Skip to main content

KPMG: Περισσότεροι από 1.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ωφελούνται από νέα βιβλία και βιβλιοθήκες

Η μάθηση και η εκπαίδευση βρίσκεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων της KPMG και συντελεί ως εργαλείο προσωπικής και επαγγελματικής προόδου. Ο πυλώνας της δια βίου μάθησης όμως βρίσκεται επίσης στο κέντρο της στρατηγικής ΕΚΕτης KPMG στην Ελλάδα, η οποία σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου πραγματοποιεί δωρεές για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σε δημόσια σχολεία.

Οι δράσεις εμπλουτισμού βιβλιοθηκών σε σχολεία υπόκεινται στο πλαίσιο του τέταρτου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη διασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης και σε συνέπεια των ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία διεθνώς για την καταπολέμηση του παιδικού αναλφαβητισμού, όπως πραγματοποιούνται από το KPMG’s Family for Literacy (KFFL). Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να επεκταθούν οι δράσεις αυτές στα σχολεία όλης της Ελλάδας.

Φέτος, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας περισσότεροι από 1.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δημοσίων σχολείων θα έχουν πρόσβαση σε νέα βιβλία και βιβλιοθήκες μετά την λήξη της τηλεκπαίδευσης και με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες. Έτσι μέσα στο 2020 ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες δωρεές για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σε 4 δημόσια σχολεία που βρίσκονται πλησίον των γραφείων της KPMG και πιο συγκεκριμένα:

  1. 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, Ωφελούμενοι: 294 μαθητές και οι γονείς τους και 32 εκπαιδευτικοί
  2. 5ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής «Λέλα Καραγιάννη», Ωφελούμενοι: 178 μαθητές και οι γονείς τους και 20 εκπαιδευτικοί
  3. 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, Ωφελούμενοι: 160 μαθητές και ο γονείς τους και 24 εκπαιδευτικοί και
  4. 4ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης Ωφελούμενοι: 360 μαθητές και οι γονείς τους και 38 εκπαιδευτικοί

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την παραλαβή της νέας βιβλιοθήκης και των βιβλίων, οι μαθητές λαμβάνουν σχετικό υλικό οργάνωσης της βιβλιοθήκης και μέσω παιχνίδι ρόλων αναλαμβάνουν εκ περιτροπής ρόλους όπως βιβλιοθηκονόμος κ.α. Με αυτόν τον τρόποτα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης την οργάνωσή της αλλά και την αναζήτηση και φύλαξη των βιβλίων.

4.000 ωφελούμενοι συνολικά

Συνολικά από την αρχή του προγράμματος έχουν ωφεληθεί συνολικά σχεδόν 4.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και 13 δημόσια σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Κατερίνα Πουρναροπούλου, CSR and Marketing Coordinator της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε «η πρόκληση του COVID-19 έχει προκαλέσει πολλές αναταράξεις σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό. Με το βλέμμα στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη μετά πανδημιακή εποχή, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την καλλιέργεια των παιδιών, δημιουργώντας νέες βιβλιοθήκες και εμπλουτίζοντας τις ήδη υπάρχουσες με αναγκαία λογοτεχνικά (και όχι μόνο) έργα. Σκοπός μας είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου καθώς και η επιστροφή των παιδιών σε ένα περιβάλλον με νέα ερεθίσματα που θα τους εμπνέει τη φιλαναγνωσία».