Skip to main content

ALUMIL: με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και το Περιβάλλον

Η ALUMIL είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της πριν από 3 δεκαετίες, έθεσε ως προτεραιότητα την παραγωγή προηγμένων αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου υψηλής ποιότητας και αισθητικής, μέσα από ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί στρατηγική επιλογή για την ALUMIL και έναν από τους πιο κομβικούς άξονες στον ετήσιο προγραμματισμό, που συμπεριλαμβάνει τόσο την παραγωγική διαδικασία, όσο και τις ενέργειες κοινωνικής ανταποδοτικότητας.

Πρώτη ύλη και Παραγωγική διαδικασία

Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο με αέναη ανακυκλωσιμότητα, χωρίς απώλεια των ιδιοτήτων του. Η εταιρεία διαθέτει μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή διαλογής σκραπ αλουμινίου και μια υπερσύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης και επαναχύτευσης, που όχι μόνο συμβάλλουν τα μέγιστα στο μοντέλο ανακύκλωσης που ακολουθείται, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν τη χρήση σκραπ αλουμινίου κατά 85% για την παραγωγή “πράσινου” αλουμινίου.

Με αυτό τον τρόπο τα οφέλη για το περιβάλλον είναι πολύ σημαντικά, καθώς εξοικονομούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας και μειώνεται δραστικά το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, εφαρμόζουμε Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στη διέλαση αλουμινίου, την ηλεκτροστατική βαφή, τις επιφανειακές κατεργασίες και την παραγωγή των θερμομονωτικών προφίλ, ελέγχοντας συνεχώς την περιβαλλοντική επίδοση των παραγωγικών μας διαδικασιών.

Οι Εργαζόμενοι

Το ανθρώπινο δυναμικό μας, είναι η καρδιά της εταιρείας μας και φροντίζουμε να επενδύουμε συνεχώς στην εκπαίδευση και την εξέλιξή του. Η επιτυχία της ALUMIL είναι αποτέλεσμα της σύμπλευσης προσωπικού και εταιρικού οράματος και είναι επιδίωξή μας αυτό να καλλιεργείται και να ενισχύεται.

Μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης αναπτύσσουμε τις δεξιότητες του προσωπικού μας, δίνοντας στους ανθρώπους μας την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αριστεύσουν στον τομέα τους. Επίσης, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχουμε πάντα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας την τεχνολογική επιμόρφωση των υπαλλήλων μας και τον εκσυγχρονισμό του εκάστοτε τομέα στον οποίο απασχολούνται.

Καλλιεργούμε ένα περιβάλλον ισότιμης μεταχείρισης, χωρίς διακρίσεις και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των εργαζομένων μας στους χώρους εργασίας. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας είναι επιφορτισμένη με το πολύ σημαντικό έργο της διατήρησης των κατάλληλων συνθηκών για όλους και της εφαρμογής των αξιών της εταιρείας στο εργασιακό πεδίο.

Κοινωνικές δράσεις

Για την ALUMIL επιχειρηματικότητα και κοινωνική ευημερία είναι συγκοινωνούντα δοχεία. H “κατασκευαστική αριστεία” είναι το σύνθημά μας και επιδιώκουμε να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το πνεύμα και στις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο. Κάθε χρόνο δίνουμε το παρών με ενέργειες που συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας, διευκολύνουν την καθημερινή διαβίωση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη και αναβαθμίζουν τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Οι Κοινωνικές Δράσεις της ALUMIL έχουν πολύπλευρο χαρακτήρα. Μόνο για το 2020 μπορούμε να αναφέρουμε χαρακτηριστικά: τη χρηματοδότηση για τον καθαρισμό των υδάτων του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης, τη δωρεά σχολικών τσαντών σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δωρεές σε συλλόγους και οργανισμούς με επίκεντρο το παιδί καθώς και την παραγωγή προσωπίδων προστασίας και διάθεσή τους σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος, φέτος διοργανώσαμε για 2η χρονιά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών ArXellence, ανοίγοντας τη συζήτηση για τον επανασχεδιασμό του παρηκμασμένου δυτικού παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανάδειξη ενός νέου Επιχειρηματικού και Οικιστικού Κέντρου που θα παίξει ρόλο κλειδί στην αναβάθμιση του αστικού ιστού και θα αποτελέσει παράγοντα εξωστρέφειας και ανάπτυξης για την πόλη. 

Το Όραμα της ALUMIL για το μέλλον

Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς, με τη σκιά του COVID-19 να πλανάται ακόμη πάνω από τη χώρα μας και τον κόσμο, επιβεβαιώνουμε τη σταθερή πεποίθησή μας πως στον πυρήνα κάθε εταιρικού στόχου πρέπει να βρίσκεται ο Άνθρωπος.

Το όραμά μας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, πραγματώνεται όχι μόνο από την ανάπτυξη προϊόντων κορυφαίας ποιότητας, αλλά και μέσα από τη διαρκή μας παρουσία στον στίβο της καθημερινότητας, εκεί που οι ανάγκες των συμπολιτών μας το απαιτούν. Ακόμη, η πρόσφατη διάκριση της ALUMIL και η ένταξή της στην κατηγορία The Most Sustainable Companies’ για το 2020 ανάμεσα σε ηγέτιδες εταιρείες της χώρας, αποδεικνύει πως βαδίζουμε στο δρόμο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

Σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων και σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία τα περιθώρια για τη γη και τους πόρους της στενεύουν, θεωρούμε ότι η εταιρική πρωτιά έχει νόημα μόνο αν συνδυάζεται με παρακαταθήκη ενός πιο σταθερού και ελπιδοφόρου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.