Skip to main content

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ένας σύγχρονος Όμιλος, πλήρως εναρμονισμένος με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο μεγαλύτερος όμιλος υποδομών στην Ελλάδα και εκ των κορυφαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θέτει στο επίκεντρο για το 2019 τη διαμόρφωση μίας νέας, ολοκληρωμένης στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης με σαφείς στόχους και προτεραιότητες.

Έπειτα από περισσότερα από 70 χρόνια συνεχούς στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μέριμνας για το περιβάλλον, εξασφάλισης ενός δίκαιου εργασιακού πλαισίου και ενίσχυσης κοινωνικών δράσεων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, η ενεργή συνεισφορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συστηματοποιείται και επανασχεδιάζεται.

Με σταθερό προσανατολισμό στον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη της κοινωνίας και την αναβάθμιση της οικονομίας, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στοχεύει να αποτελέσει δυναμικό και σταθερό παράγοντα υποστήριξης και διάδοσης της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στη:

  • Διαμόρφωση ξεκάθαρων στόχων και προτεραιοτήτων για το περιβάλλον, την κοινωνία, την αγορά και τους εργαζομένους του ομίλου.
  • Σταδιακή και σταθερή μετάβαση από τη φιλανθρωπία στην ουσιαστική κοινωνική υπευθυνότητα, θέτοντας στόχους που θα έχουν σημαντική θετική επίδραση στην κοινωνία.
  • Στρατηγική διείσδυση σε κλάδους και τεχνολογίες που έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
  • Εξέλιξη του Ομίλου από υπεύθυνο εργοδότη σε οργανισμό όπου το ανθρώπινο κεφάλαιο αναπτύσσεται, ευημερεί και προοδεύει τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
  • Ανάπτυξη πολιτικών με στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών στο σύνολο της εφοδιαστικής μας αλυσίδας.

Συνδυάζοντας την εμπειρία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιδιώκει τη δημιουργία έργων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. 

Υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον

Στρατηγικές προτεραιότητες της ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνιστούν η αποτελεσματική διαχείριση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από τη λειτουργία του Ομίλου, η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και η επιδίωξη της συστηματικά μικρότερης δυνατής επίδρασης στο περιβάλλον. Οι πολιτικές που διαμορφώνονται κινούνται σε δύο άξονες:

  1. Στη χρήση συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης για τη μέγιστη μείωση των επιπτώσεων των έργων του Ομίλου στο περιβάλλον και την ανάληψη πρωτοβουλιών σχετικών με την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.
  2. Στη δραστηριοποίηση του Ομίλου σε τομείς που προάγουν τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, όπως η υλοποίηση αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, καθώς και έργων διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων.

Συνεισφορά στην κοινωνία

Ο Όμιλος επιχειρεί υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία, μέσα στην οποία δραστηριοποιείται, με στόχο να αυξάνει τη θετική του επίδραση και να επιστρέφει αξία στην κοινωνία. Βασικό μέλημα του Ομίλου μέσα από τη συνολική του επιχειρηματική δραστηριότητα είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού με τις τοπικές κοινωνίες, μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί προγράμματα με άξονα την ουσιαστική υποστήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και δράσεις που προάγουν την πολιτισμική και κοινωνική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα ευαισθητοποιούν τους εργαζομένους.

O Όμιλος κάθε χρόνο, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έως σήμερα, εστιάζει τις κοινωνικές δράσεις του στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, είτε απευθείας είτε σε συνεργασία με τη μορφή οικονομικής υποστήριξης, με αξιόπιστους και αναγνωρισμένους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, κοινωνικές δομές (όπως π.χ. ορφανοτροφεία) και ιδρύματα.

Παράλληλα, ο Όμιλος στέκεται διαχρονικά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, μεριμνώντας για την παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως π.χ. έκτακτα καιρικά φαινόμενα, αναλαμβάνοντας εκχιονισμούς δρόμων ή αποκατάσταση οδοστρώματος, καθώς και υποστηρίζοντας οικονομικά τοπικούς συλλόγους, όπως για παράδειγμα αθλητικά σωματεία, χορωδίες, πολιτιστικά κέντρα.

Υπεύθυνη πολιτική για τους ανθρώπους μας

Βασικός στόχος και στρατηγική προτεραιότητα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η προστασία, η υποστήριξη και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου αποτελούν την κινητήρια δύναμη. Η επιτυχία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών εταιρειών της, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, οφείλεται στους ανθρώπους της, οι οποίοι με τις γνώσεις, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους, παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πελάτες και συνεργάτες.

Με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση, την ευημερία και την επιβράβευση των εργαζομένων, καθώς και τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ευνοεί την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ο Όμιλος επενδύει στη διαμόρφωση ποιοτικού εργασιακού περιβάλλοντος, μεριμνά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους, στηρίζοντας την παροχή ίσων ευκαιριών και την έκφραση της διαφορετικότητας.