Skip to main content

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ λέει ΟΧΙ στις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στη μάχη κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με τη μελέτη της British Medical Journal που δημοσιεύτηκε στις 4/11/2020 (BMJ 2020;371), σημαντική είναι η αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο των περιστατικών καρκίνου, που προκαλούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού SARS-Cov-2, ενώ κάθετη είναι η πτώση των παραπομπών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Τέσσερις κοινοί τύποι καρκίνου (μαστού, εντέρου, πνεύμονα και οισοφάγου) λόγω καθυστερήσεων στις διαγνώσεις θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση των θανάτων, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αντίστοιχα τεράστιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία των ασθενών από τις καθυστερήσεις στην έναρξη των ακτινοθεραπειών, χημειοθεραπειών κ.λπ. θεραπειών αντιμετώπισης του καρκίνου.

Η καθυστέρηση έστω και μόλις τεσσάρων εβδομάδων στην έναρξη θεραπειών ή στις ογκολογικές επεμβάσεις οδηγεί σε αύξηση της θνητότητας στους πάσχοντες από καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, του μαστού, του παχέως εντέρου, του ορθού, του πνεύμονα, του τραχήλου της μήτρας και της κεφαλής.

Ο όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ λέει όχι στις επιπτώσεις της πανδημίας. Η ογκολογική κλινική του ομίλου στεγάζεται σε ασφαλές αυτόνομο κτήριο χωρίς συστέγαση άλλων κλινικών, με ανεξάρτητη είσοδο και χώρους αναμονής αποκλειστικά και μόνο για ογκολογικούς ασθενείς.

Διαθέτει τα πιο σύγχρονα όπλα που υπάρχουν σήμερα στη φαρέτρα της σύγχρονης ογκολογίας και αφορούν στην απεικόνιση και τη θεραπεία. Άμεσα, ακόμη και χωρίς ραντεβού (όπου είναι εφικτό), αναλαμβάνουμε την αντιμετώπιση ακόμη και στα πιο δυσεπίλυτα περιστατικά.

Το pet-ct BIOGRAPH Mct Flow αποτελεί πρότυπο σύστημα στη μοριακή απεικόνιση, για τη έγκαιρη διάγνωση νεοπλασιών και άλλων αλλοιώσεων πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο σχηματισμός τους.

Εντοπίζει παθολογικές καταστάσεις σε πρώιμο στάδιο, διότι απεικονίζει βιοχημικές αλλοιώσεις πολύ πριν από τις ανατομικές, που απεικονίζουν οι συμβατικές μέθοδοι.

Σε εξέταση διάρκειας 5-10 λεπτών εντοπίζει ένα μεγάλο εύρος καρκίνων, όπως: μαστού, οισοφάγου, τραχήλου, μελάνωμα λέμφωμα, πνεύμονα, ορθού, εγκεφάλου, ΑΜΣΣ, ωοθηκών, προστάτη. Η τεχνολογία “time of flight” το καθιστά ως σύστημα με τη μεγαλύτερη ευκρίνεια στην αγορά, ενώ με την τεχνική “flow motion” πραγματοποιεί την εξέταση σε μία μόνο σάρωση, με σημαντική ελάττωση της ακτινοβολίας. Η αναβάθμιση που πρόσφατα ολοκληρώθηκε μείωσε τον χρόνο εξέτασης, ελαττώνοντας επιπλέον την ακτινοβολία.

Παθολογικές αλλαγές του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την κάμψη εγκεφαλικών λειτουργιών που επηρεάζουν την ομιλία, τη μνήμη, τη σκέψη κ.λπ., μπορούν να διαγνωστούν για το εάν αποδίδονται στη νόσο ALTZHEIMER, πριν από οποιαδήποτε άλλη διαγνωστική εξέταση.

Για εξατομικευμένη θεραπεία διάφορων μορφών καρκίνου πέρα από τα συμβατικά συστήματα ακτινοθεραπείας, υπάρχει το TOMOTHERAPY.

Δύο συστήματα TOMOTHERAPY, τα πρώτα και μοναδικά αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα,θεραπεύουν δεκάδες ανθρώπους καθημερινά από τα συμπτώματα του καρκίνου στην ογκολογική κλινική ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

Το TOMOTHERAPY αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της θεραπείας κατά του καρκίνου. Εφαρμόζει όλες τις τεχνικές: 3DCRT, IMRT,IMRT.HT, IGRT, VMAT και τη νέα πρωτοποριακή τεχνική SBRT.

Στοχεύει ακριβώς στο πρόβλημα δίχως να επηρεάζει τις γύρω περιοχές.
Πώς;

Ένας ενσωματωμένος αξονικός τομογράφος λαμβάνει καθημερινά εικόνες σε πραγματικό χρόνο πριν από κάθε συνεδρία ακτινοθεραπείας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται 100% επιτυχία στη στόχευση, ενώ προστατεύονται οι παρακείμενοι ιστοί.

Η θεραπευτική δόση ακτινοβολίας τροποποιείται, κατά τη μικρότερη δυνατή και προσαρμόζεται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τις νέες θεραπευτικές ανάγκες του ασθενούς, που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα της αξονικής. Η αναβάθμιση του συστήματος το 2020 έφερε ακόμη πιο σύντομους χρόνους θεραπειών, καθιστώντας ακόμη πιο φιλική τη διαδικασία προς τον ασθενή. Αποτελεί θεραπεία εκλογής για νοσήματα καρκίνου: κεφαλής και τραχήλου, Κ.Ν.Σ., πνεύμονα, γυναικολογικά, γαστρεντερικά, ουροποιητικά και δέρματος.

Είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει ασθενείς με υποτροπή, γιατί καθιστά εφικτή την επανακτινοβόληση ιστών, που έχουν φτάσει στο όριο ανοχής από προηγούμενη ακτινοβολία.

Το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα σύστημα Ρομποτικής Στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής CyberKnife ήρθε να δώσει αρχικά τη λύση για παθήσεις του εγκεφάλου, όπως: δυσπλασία, ακουστικό νευρίνωμα, νευραλγία τριδύμου ή όγκους κακοήθεις ή καλοήθεις, όπως: αδένωμα υποφύσεως, μηνιγγίωμα κ.λπ., σε δυσπρόσιτες περιοχές, ή ανεγχείρητες αλλοιώσεις λόγω μικρού μεγέθους, ή υπολειμματική νόσο από προηγούμενες επεμβάσεις πάντα με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού.

Σήμερα, οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματος είναι εντός των ενδείξεων, μπορεί να αντιμετωπιστεί ανώδυνα, αναίμακτα με ευελιξία.
Πώς;

Το CyberKnife «εντοπίζει» τον όγκο-στόχο με σύστημα ψηφιακής απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθεί τη μετακίνησή του, ενώ το ρομπότ ακτινοβολεί περιοχή οποιουδήποτε σχήματος, γιατί κατευθύνει δέσμες ακτινών από διάφορες πλευρές. Είτε ως πρώτη επιλογή, ή εναλλακτική της χειρουργικής, ή συμπληρωματική της ακτινοθεραπείας, ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία, υπερέχει έναντι των υπαρχουσών μεθόδων Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του αμέσως μετά τη διενέργεια των παραπάνω πράξεων, διότι πρόκειται για αναίμακτες και ανώδυνες θεραπευτικές προσπελάσεις.

Η ογκολογική κλινική του ομίλου ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου, σύμφωνα με τη διεθνή μεθοδολογία αξιολόγησης ογκολογικών κέντρων και κλινικών, η οποία περιλαμβάνει τις εξής παραμέτρους: εύρος και χρήση τεχνολογίας αιχμής στη θεραπεία, state of the art υποδομές, κορυφαία μοντέλα διαγνωστικών συστημάτων, επιστημονικό προσωπικό με διεθνείς διακρίσεις, διεξαγωγή κλινικών ερευνών από διεθνείς οργανισμούς.

Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες της κλινικής στην θεραπεία και την διάγνωση, καλύπτονται από δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς αλλά και από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Ως επίλογο αναφέρουμε την παγκόσμια πρώτη: χρήση του πρώτου συστήματος σε παγκόσμια κλίμακα τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence), που μόλις εγκαταστάθηκε και αποτελεί το υπερόπλο σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και αξιοπιστία στη διάγνωση των εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου.