Skip to main content

Η DEMO ABEE στηρίζει τη μάχη εναντίον του Covid-19 με σκεύασμα ενέσιμης δεξαμεθαζόνης

H εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες το σκεύασμα Δεξαμεθαζόνη, ένα συνθετικό κορτικοστεροειδές φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καθημερινή κλινική πράξη σε πλήθος θεραπευτικών επεμβάσεων λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους και ανοσοκατασταλτικής του δράσης. Καθοριστικά πλεονεκτήματα για το προϊόν της DEMO είναι ότι η σύνθεσή του δεν περιέχει συντηρητικά (preservative-free formula), τα οποία υπάρχουν σε άλλα αντίστοιχα ενέσιμα σκευάσματα δεξαμεθαζόνης, όπως επίσης και η επάρκεια που προκύπτει από τη μεγάλη παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας.

Η Δεξαμεθαζόνη επιστρατεύεται σε μια κομβική φάση της πανδημίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πριν από λίγους μήνες -μέσω του γενικού διευθυντή του οργανισμού- εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστημονική επιτυχία Βρετανών ερευνητών, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η Δεξαμεθαζόνη μειώνει τη θνητότητα των ασθενών που πάσχουν από βαριάς μορφή COVID-19. Μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρή νόσο COVID-19 αναπτύσσουν ένα είδος συστηματικής φλεγμονώδους απόκρισης η οποία οδηγεί σε βλάβες του πνευμονικού παρεγχύματος και σε πολυοργανική ανεπάρκεια. Τα πρώιμα αποτελέσματα αρκετών μελετών έδειξαν ότι η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση των κορτικοστεροειδών φαρμάκων και συγκεκριμένα της Δεξαμεθαζόνης, του παλαιού και φθηνού αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατου αυτού φαρμάκου,
μπορεί να αποτρέψει ή έστω να μετριάσει τις σοβαρές και σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρες επιδράσεις του νέου κορωνοϊού.

H εταιρεία DEMO, ως ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης στην παραγωγή ενέσιμων προϊόντων, ρίχνεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον νέο κορωνοϊό, ενισχύοντας την παραγωγή Δεξαμεθαζόνης. 

Αναλγητικόαναισθητικό, για χειρουργική χρήση, με την υπογραφή της DEMO

Η DEMO υπέγραψε επίσης στρατηγική συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική εταιρεία για την παραγωγή στην Ελλάδα του πρωτοτύπου σκευάσματος ενέσιμης Φαιντανύλης για όλες τις αγορές παγκοσμίως. Η παραγωγή του προϊόντος, το οποίο είναι από τα πιο ευρέως χρησιμοποιημένα στην καθημερινή κλινική-χειρουργική πρακτική, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021.

Η Φαιντανύλη αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις αναντικατάστατο φάρμακο για την ομαλή διεκπεραίωση χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς χορηγείται ως αναλγητικό στη γενική και την τοπική αναισθησία αλλά και ως αναισθητικός παράγοντας για την εισαγωγή και τη διατήρηση της αναισθησίας.

Η Φαιντανύλη από την DEMO θα παραχθεί στη νέα μονάδα παραγωγής ενέσιμων προϊόντων μικρού όγκου σε υάλινες φύσιγγες, ετησίας δυναμικότητας 150 εκατ. φυσίγγων. Η δημιουργία της νέας μονάδας αποτελεί μια επένδυση της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο συνολικών επενδύσεων 30 εκατ. ευρώ, μόνο για το προηγούμενο έτος. Η συμφωνία επιτεύχθηκε ύστερα από την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης επένδυσης, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση της εταιρείας στην παραγωγή ενέσιμων προϊόντων σε γυάλινες φύσιγγες μικρού όγκου.

«H DEMO, όπως και όλες οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης καθώς και τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουν στη διάθεσή τους τα φάρμακα που χρειάζονται οι ασθενείς.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ένας κλάδος στρατηγικής σημασίας για την επιβίωση της χώρας όχι μόνο κατά την πανδημία, αλλά και πέρα από αυτήν. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει επάρκεια στα βασικά φάρμακα εξαιτίας της ισχυρής παραγωγικής βάσης, καθώς η Ελλάδα δεν εξαρτάται από το κλείσιμο των συνόρων και τους περιορισμούς κυκλοφορίας. Παράγουμε τα δικά μας ελληνικά φάρμακα και εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.