Skip to main content

Πρωτοβουλίες με θετική διαφορά στη ζωή

Συμπληρώνοντας φέτος δύο δεκαετίες λειτουργίας, η φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που εξειδικεύονται σε πρωτότυπα, καινοτόμα φάρμακα. Διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο θεραπειών που στην πλειονότητά τους στοχεύουν στην κάλυψη θεραπευτικών αναγκών ασθενών με χρόνιες, σπάνιες και απειλητικές ασθένειες, αντιπροσωπεύοντας κορυφαίες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, την Κύπρο και αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Πιστεύοντας πως όσο μεγαλώνει μια εταιρεία, τόσο αυξάνεται αντίστοιχα και το χρέος της απέναντι στην κοινωνία, η GENESIS Pharma έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης και παράλληλα έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενσωματώνοντας τις αρχές της εταιρικής υπευθυνότητας στην αναπτυξιακή της στρατηγική. Υπήρξε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετείχε και διακρίθηκε στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης – CR Index το 2009. Από τότε βραβεύεται κάθε χρόνο για τη δράση της και βελτιώνει διαρκώς την απόδοσή της, φτάνοντας τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο επίπεδο της χρυσής διάκρισης. 

Οι δεσμεύσεις και τα προγράμματά της θέτουν ως προτεραιότητες την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων και την άμεση πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία τους, τη δημιουργία ενός πρότυπου εργασιακού περιβάλλοντος, πλήθος κοινωνικών παρεμβάσεων και μια υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική. 

Δράσεις ευαισθητοποίησης  για την υγεία και την πρόληψη 

Η GENESIS Pharma υποστηρίζει διαχρονικά το έργο δεκάδων συλλόγων ασθενών και κοινωνικών φορέων που πραγματοποιούν δράσεις πρόληψης, αλλά και στήριξης των ασθενών και του περιβάλλοντός τους. Υλοποιεί, επίσης, καμπάνιες ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας, δίνοντας έμφαση σε πρωτοβουλίες σχετικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τον καρκίνο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σύμπραξη της εταιρείας με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. και φορείς της επιστημονικής κοινότητας, που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται. Αποτελεί μια προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του παγκρέατος, η οποία αποτελεί μέρος μιας συλλογικής διεθνούς σύμπραξης συλλόγων ασθενών και φορέων, που φιλοδοξεί να καλύψει το τεράστιο κενό ενημέρωσης που υπάρχει παγκοσμίως για αυτή την εξαιρετικά απειλητική μορφή καρκίνου. 

Παράλληλα, η GENESIS Pharma στηρίζει επί σειρά ετών το έργο συλλόγων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σε όλη την Ελλάδα, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τη νόσο, ειδικές εκδηλώσεις για το κοινό, ημερίδες και ενημερωτικά περίπτερα, έντυπο υλικό κ.ά.

Νέα γενιά: Εκπαίδευση, αθλητισμός και ειδικές ενέργειες αλληλεγγύης

Ο δεύτερος μεγάλος άξονας κοινωνικών της δράσεων αφορά τα παιδιά και τους νέους και έχει ως βασικούς σκοπούς την ενίσχυση της εκπαίδευσης και της αριστείας, την προαγωγή του αθλητισμού, αλλά και ειδικές ενέργειες αλληλεγγύης. 
Μεταξύ άλλων, από το 2010 η GENESIS Pharma υλοποιεί το Πρόγραμμα «Άσε τη Γνώση να Πετάξει» με τη ΜΚΟ Euroscience. Πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης των σχολείων ακριτικών περιοχών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και των σχολικών και δημοτικών βιβλιοθηκών με βιβλία, μέσα από το οποίο 1.500 παιδιά 18 ακριτικών νησιών και απομακρυσμένων ηπειρωτικών περιοχών έχουν επωφεληθεί έως σήμερα. 

Επίσης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στηρίζει ως αποκλειστικός χορηγός τη νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαραθώνιας κολύμβησης Κέλλυ Αραούζου, η οποία πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Παράλληλα, ενισχύει διάφορους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους παιδιών και νέων.

Τη φετινή χρονιά η εταιρεία ξεκίνησε ένα ακόμη πρόγραμμα, το «GENEROUS School», που έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση σχολικών εγκαταστάσεων, με πρώτη δράση εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Με αυτό το πρόγραμμα επεκτείνει τη στήριξη που ήδη προσφέρει σε σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας, μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, παρέχοντας την καθημερινή σίτιση των παιδιών μιας σχολικής μονάδας κάθε σχολικό έτος. 

«GENEROUS» εθελοντισμός 

Τέλος, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της και με τη στήριξη της εταιρείας, το 2013 δημιουργήθηκαν οι GENEROUS, μια ομάδα που στηρίζει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη μέσα από εθελοντική δράση. Τα μέλη των GENEROUS αναζητούν ιδρύματα που χρειάζονται στήριξη, καταγράφουν τις ανάγκες και παρεμβαίνουν βοηθώντας το καθημερινό τους έργο είτε συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα υλικά αγαθά απαραίτητα για τη λειτουργία τους είτε παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δημιουργική απασχόληση παιδιών, μικροεπισκευές κ.ά. Διοργανώνουν επίσης ενδοεταιρικά bazaars για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο να καλυφθούν ειδικές υλικές ανάγκες Οργανισμών. Στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού, οι GENEROUS έχουν ήδη υποστηρίξει την Κιβωτό του Κόσμου, το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», τα νοσηλευόμενα παιδιά του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού κ.ά.  

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ομάδα εργαζομένων που συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες δρόμου και στον Κλασικό Μαραθώνιο για να υποστηρίξει σκοπούς διαφόρων συλλόγων και ΜΚΟ.