Skip to main content

Βέλγιο: Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία 10 ορόφων στην Αμβέρσα – Τουλάχιστον έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες

REUTERS/Yves Herman

Η πολυκατοικία στέγαζε περισσότερους από 200 ανθρώπους

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα Τετάρτη το πρωί σε πολυκατοικία 10 ορόφων στη βελγική πόλη Αμβέρσα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Πολλοί από τους ενοίκους σκαρφάλωναν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, στην προσπάθειά τους να σωθούν.

Επιζώντες αφηγήθηκαν ότι είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό, μέχρι που έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και πυροσβέστες για να τους βοηθήσουν.

Σύμφωνα με το Reuters, διασώστες κατέβασαν με σχοινί ενοίκους από μια πλευρά του κτιρίου.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε στις 9:53 π.μ τοπική ώρα για φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κτίριο κατοικιών στην περιοχή Λίνκερεβερ της Αμβέρσας, ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία.

REUTERS/Yves Herman

200 ένοικοι

Η πολυκατοικία στέγαζε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά για να προφυλαχθούν από τον καπνό.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Μπαρτ ντε Βέβερ, πρώην δήμαρχος της Αμβέρσας, δήλωσε στο X ότι οι σκέψεις του είναι με τα θύματα.

Πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο, όπως και ασθενοφόρα και άλλα συνεργεία έκτακτης ανάγκης.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.