Την «ένδοξη» νίκη του Πέτερ Μάγιαρ -πολιτικού της δεξιάς προσκείμενου στην Ε.Ε.- στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία επί του εθνικιστή λαϊκιστή Βίκτορ Όρμπαν, χαιρέτισε με ένθερμο τρόπο ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, καυτηριάζοντας τη στενή σχέση που είχε καλλιεργήσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός με τη Μόσχα.
«Ουγγαρία, Πολωνία, Ευρώπη ξανά ενωμένες! Ένδοξη νίκη, αγαπητοί φίλοι!» ανέφερε ο κ. Τουσκ μέσω X, προσθέτοντας στα ουγγρικά: «Ruszkik haza!» («Ρώσοι σπίτια σας!»).
Hungary 🇭🇺 Poland 🇵🇱 Europe 🇪🇺
Back together! Glorious victory, dear friends! Ruszkik haza!— Donald Tusk (@donaldtusk) April 12, 2026
Ανήρτησε επίσης βίντεο από συνομιλία που είχε με τον Πέτερ Μάγιαρ, δηλώνοντάς του ότι είναι πιο χαρούμενος από εκείνον για τη νίκη του.
Welcome back to Europe! 🇵🇱🇭🇺 pic.twitter.com/OycXLz1p6u
— Donald Tusk (@donaldtusk) April 13, 2026
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












