Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο επόμενος στόχος της Coca Cola και το μέρισμα της Titan

EUROKINISSI

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις.

Υψηλά 2ετίας: Μία «ανάσα» από τα 11,5 δισ. ευρώ απέχει η χρηματιστηριακή αξία της Coca – Cola HBC, η μετοχή της οποίας δείχνει να εδραιώνεται άνω των 30 ευρώ. Επόμενος στόχος είναι πλέον τα 31,9 ευρώ, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2022. Στο +16,5% ανέρχεται η μεταβολή της εισηγμένης μέσα στο 2024.

Μέρισμα: Με τη μετοχή της Titan Cement να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, οι επενδυτές περιμένουν αφενός τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, αφετέρου την ετήσια τακτική Γ.Σ., η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο (9/5). Οι μέτοχοι, εκτός απροόπτου, θα εγκρίνουν την πρόταση της διοίκησης για διανομή μερίσματος 0,85 ευρώ/μετοχή. Η αποκοπή είναι δρομολογημένη για τις 25 Ιουνίου.

Υψηλά 24ετίας: Μόνο απαρατήρητο δεν περνά από την αγορά το ισχυρό ανεκτέλεστο έργων της ΕΚΤΕΡ (130 εκατ. ευρώ). Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή να προσεγγίζει εκ νέου τα 4,5 ευρώ, επιστρέφοντας κοντά στα υψηλά των τελευταίων 24 ετών. Κι όλα αυτά, ενόσω ο δείκτης P/E δεν ξεπερνά το 9x, δείγμα των περιθωρίων ανόδου της εισηγμένης.

Ράλι 11%: Πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά των 4,9 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Profile, η οποία συνεχίζει να επωφελείται του ευρύτερου re-rating στον κλάδο Τεχνολογίας/Πληροφορικής, μετά τα διαδοχικά deals. Μετρώντας κέρδη σχεδόν 11% στις τελευταίες 30 ημέρες, η εισηγμένη διαθέτει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 115 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)