Skip to main content

Ευρωεκλογές: Οι …μοντέρνες περιοδείες και το tik tok των πολιτικών αρχηγών

Στόχος το νεανικό ακροατήριο αλλά και ευρύτερα οι ψηφοφόροι που δεν διατηρούν στενούς δεσμούς με την πολιτική.

Σε μία πιο σύγχρονη προεκλογική εκστρατεία στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές προχωρούν οι πολιτικοί αρχηγοί, με στόχο να μιλήσουν σε ένα πιο νεανικό ακροατήριο, αλλά και ευρύτερα σε ψηφοφόρους που δεν διατηρούν στενούς δεσμούς με την πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει νέου τύπου περιοδείες που δεν εστιάζουν τόσο στις μεγάλες συγκεντρώσεις όσο στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Παράλληλα όλο και  περισσότερο αξιοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το … tik tok να αποδεικνύεται σε δημοφιλές μέσο προσέγγισης των ψηφοφόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επισκέπτεται την Μυτιλήνη και αύριο θα συναντηθεί με πολίτες στον Άγιο Δημήτριο. Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι περιοδείες του πρωθυπουργού τόσο στην περιφέρεια (όπου θα αναφέρεται και σε έργα που γίνονται σε τοπικό επίπεδο) όσο και σε γειτονιές της Αθήνας όπου θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει με ψηφοφόρους για το διακύβευμα της κάλπης. Σήμερα στα γραφεία του κόμματος συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα, προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική μέχρι τις  κάλπες και το πρόγραμμα των περιοδειών. Tις επόμενες εβδομάδες υπουργοί,  βουλευτές και κομματικά στελέχη θα οργώσουν την χώρα με στόχο την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης.

@kyriakosmitsotakis_

Πάτα εδώ @JUDAH CLUB για να δεις ολόκληρο το βίντεο της ερώτησης!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιεί και τα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης και όπως είχε φανεί  στις τελευταίες εθνικές εκλογές είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο tik tok. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προσεγγίσει ευκολότερα  το κοινό των 18ρηδων και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχε ικανοποίηση για το γεγονός πως τις περσινές κάλπες υπήρχε «γαλάζια» πρωτιά και στους νέους

Κασσελάκης: Δεκαήμερη επίσκεψη σε νησιά

Σε νέου τύπου περιοδείες προχωρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, που ξεκινά αύριο δεκαήμερη επίσκεψη σε νησιά. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί την Σύρο, την Πάρο, την Νάξο, την Αμοργό, το Καστελλόριζο, την Ρόδο , την Λέρο, την Πάτμο, την Ίκαρια, το Αγαθονήσι, την Τήλο , την Σάμο , την Χίο, την Μυτιλήνη και την Σκύρο. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα ακόμα δεκαήμερο μπαράζ επισκέψεων σε πόλεις στην  ηπειρωτική Ελλάδα.

@skasselakis

Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση. #fyp #fypgreece #φοργιου

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

Να σημειωθεί πως σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος σε ειδική εκδήλωση, καθώς πέντε ονόματα από τα συνολικά 42 δεν είναι ακόμα γνωστά (υπενθυμίζεται πως χθες εκτός ευρωψηφοδελτίου βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας). Όσον αφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί ιδιαιτέρως το tik tok για την προβολή των θέσεων του, δείχνοντας μάλιστα και πτυχές της καθημερινότητας του (όπως πρόσφατα την προετοιμασία του πριν πάει φαντάρος).

Ανδρουλάκης: Στα «κάστρα» και στους «ουραγούς»

Σε ρυθμούς περιοδειών είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που σήμερα βρίσκεται Θεσσαλονίκη.  Το επόμενο διάστημα θα πυκνώσουν οι περιοδείες σε περιοχές που θεωρούνται παραδοσιακά «πράσινα» κάστρα αλλά  και σε περιοχές που στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ είχε καταγράψει χαμηλότερα ποσοστά από το μέσο όρο που είχε πάρει στη χώρα.

@nikos.androulakis

Ξεκιναμε ομιλία στην Κρήτη και κάνουμε pit stop για χοχλιούς στο σπίτι της Πόπης #crete

♬ original sound – Nikos Androulakis

Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποιεί  τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επικοινωνία με τους ψηφοφόρους και πρόσφατα ανάρτησε σχετικό βίντεο στο tik tok , όπου μιλάει για την στρατηγική του κόμματος. Πριν απο λίγες μέρες ανήρτησε και ένα πιο χαλαρό βιντεάκι, όπου σταματάει στο πατρικό του σπίτι στην Κρήτη για χοχλιούς που μαγείρεψε η μητέρα του.

Οι «στόχοι» των κομμάτων

Από τη Νέα Δημοκρατία επιδίωξη είναι το «γαλάζιο» ποσοστό να είναι κοντά στο 33.12% των ευρωεκλογών του 2019. Παράλληλα σημασία έχει και η διαφορά από το δεύτερο κόμμα, ενώ μένει να φανεί και τι ποσοστά θα πάρουν κόμματα που κινούνται στα δεξιά

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα είναι στη δεύτερη θέση. Στη μάχη των εντυπώσεων θα μετρήσει βέβαια και το αν το ποσοστό των ευρωεκλογών είναι κοντά σε αυτό των περσινών εθνικών εκλογών.

Στην Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματος και να κατακτήσουν την δεύτερη θέση. Με προσοχή διαβάζουν τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων (όπου το κόμμα είναι στην τρίτη θέση) και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η προσπάθεια για την προσέγγιση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Αύξηση των ποσοστών τους θέλουν και τα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ έχει ενδιαφέρον και πόσα τελικά κόμματα θα μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή την αναμέτρηση της 9ης Ιουλίου