Skip to main content

H Goldman προειδοποιεί, η Βουλή εξετάζει τη ζωή μετά το Brexit για τις τράπεζες

Οι Βρετανοί βουλευτές άρχισαν σήμερα να εξετάζουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσει ο χρηματοοικονομικός τομέας μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαδικασία στη βρετανική Βουλή άρχισε την ώρα που η Goldman Sachs προειδοποιούσε για περικοπές θέσεων εργασίας στη χώρα εάν τελικά η έξοδος έρθει σε δύο μήνες χωρίς συμφωνία. 

Οι βουλευτές θα αποφασίσουν ουσιαστικά εάν η χώρα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί εν πολλοίς τους κανόνες της Ε.Ε για την τραπεζική και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ή θα πρέπει να κόψει τους δεσμούς και να εφαρμόσει δικό της ρυθμιστικό πλαίσιο για τον τομέα. 

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είναι αυτός που προσφέρει τα περισσότερα φορολογικά έσοδα στην κυβέρνηση (περισσότερα από 70 δισ. στερλίνες ετησίως) και η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος πελάτης του. 

Το Λονδίνο είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων στον κόσμο, μαζί με την Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ, και πολλοί φοβούνται ότι θα χάσει κάποια από την αίγλη του μετά το Brexit. Ένα no deal θα μπορούσε να σημάνει μεγάλη αιμορραγία θέσεων εργασίας και απώλεια φορολογικών εσόδων για τη Βρετανία. 

naftemporiki.gr