Skip to main content

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτή είναι η εικόνα στη Wall Street, μία μέρα αφότου τερματίστηκε η μερική παράλυση των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ. Και οι τρεις δείκτες έφτασαν σε ενδοσυνεδριακά ρεκόρ κατά την έναρξη των συναλλαγών, αν και στη συνέχεια ο Dow «γύρισε» σε αρνητικό έδαφος. 

Αν και η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών είχε περιορισμένο αντίκτυπο στις μετοχές, ο τερματισμός αυτής της κατάστασης απομάκρυνε ένα στοιχείο πολιτικής αβεβαιότητα από την αγορά, επιτρέποντας στους επενδυτές να εστιάσουν περισσότερο στα εταιρικά αποτελέσματα, που μέχρι στιγμής είναι ισχυρά. 

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Κογκρέσο, επιτρέπει τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών έως τις 8 Φεβρουαρίου, αν και παραμένουν σημαντικές διαφωνίες μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με το μεταναστευτικό και άλλα ζητήματα. 

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τα όσα διαδραματίζονται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones υποχωρούσε 0,17% στις 26.171,01 μονάδες, ο S&P 500 ήταν σχεδόν αμετάβλητος -0,01% στις 2.832,69 μονάδες και ο Nasdaq ενισχυόταν 0,28% στις 7.438,18 μονάδες.

Οι μετοχές της Netflix έκαναν άλμα σχεδόν 11%, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και νέες συνδρομές που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.