Ιράν: Διαψεύδονται τα περί διακοπής πώλησης πετρελαίου στην Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 11:58

Διέψευσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου τα περί διακοπής των πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου στην Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Διέψευσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί τα περί διακοπής των πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου στην Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

«Πωλούμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία», ξεκαθάρισε, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, Press-TV και αλ-Άλαμ, είχαν ανακοινώσει στις 10 και 11 Απριλίου, χωρίς να διαψευσθούν από τις αρχές, ότι η Τεχεράνη επέκτεινε στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα τη διακοπή των πετρελαϊκών εξαγωγών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο σε βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Η διακοπή αυτή αποφασίσθηκε σε αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, εξήγησε ο Γασεμί.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα ανέφερε ότι δεν έχουν σταματήσει οι εξαγωγές, υπάρχουν, ωστόσο, οικονομικά προβλήματα, τα οποία, όπως είπε, επιλύονται.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο