Επαφές Αμπάς στο Παρίσι

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 13:25

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί στο Παρίσι με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ευρωπαίους ηγέτες.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί στο Παρίσι με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ευρωπαίους ηγέτες, ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.

«Ο πρόεδρος Αμπάς θα μεταβεί στη Γαλλία αύριο Πέμπτη όπου θα έχει σημαντικές συναντήσεις με ευρωπαίους και αμερικανούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον το απόγευμα», δήλωσε ο Ερεκάτ.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Μαχμούντ Αμπάς και της Χίλαρι Κλίντον ήταν το Σεπτέμβριο του 2011 στη Νέα Υόρκη όταν ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κατέθεσε αίτημα ένταξης του παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ ως πλήρους μέλους.

Η Κλίντον αναμένεται να μετάσχει την Παρασκευή στο Παρίσι στη διάσκεψη των «Φίλων του συριακού λαού».

Στη γαλλική πρωτεύουσα ο Αμπάς θα έχει επαφές επίσηςμε τον πρόεδρο Ολάντ, τον οποίο ήδη συνάντησε τον Ιούνιο στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς και με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δημοφιλή