Δημιουργία Ξανά: Η κυβέρνηση να τολμήσει βαθιές τομές

«Ωστόσο δεν πείθει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζοφερή πραγματικότητα»
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 16:00

«Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί από ζωτικής σημασίας υπουργεία με τελευταίο παράδειγμα τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, υφυπουργό Εργασίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε βαθιές τομές σε κράτος, οικονομία και παιδεία καλεί τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας η «Δημιουργία, ξανά!», ζητώντας ταυτόχρονα εξορθολογισμό και μείωση του δημόσιου τομέα.

«Να τολμήσει η κυβέρνηση τη λήψη μέτρων που θα αναβιώσουν την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Να τολμήσει τη μείωση της φορολογίας, να υιοθετήσει συνεπή και συνετή διαχείριση του χρήματος των φορολογουμένων, να ξεκινήσει τώρα τη μηχανογράφηση του Δημοσίου», σημειώνει η «Δημιουργία, Ξανά!».

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να ξεκινά τον βίο της με ενδείξεις καλής διαγωγής, ωστόσο δεν πείθει ακόμα για την ικανότητά της να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα.

«Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί από ζωτικής σημασίας υπουργεία με τελευταίο παράδειγμα τον κ. Νίκο Νικολόπουλο, υφυπουργό Εργασίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Την ίδια ώρα, η «Δημιουργία Ξανά!» εκφράζεται θετικά για το νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, τον οποίο χαρακτηρίζει «εκσυγχρονιστή».

Δημοφιλή