Ειρηνικός ύμνος στον Νικηφόρο Βρεττάκο

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:14
UPD:11:14

Στο πλαίσιο του εορτασμού του έτους Νικηφόρου Βρεττάκου για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, το ποιητικό σύμπαν του μεγάλου μας ποιητή παρουσιάζεται από την Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος σε μία τιμητική βραδιά μνήμης, στο Ηρώδειο, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Μήνυμα αγάπης και ειρήνης

Εστιάζοντας στον βαθύτατο ανθρωπισμό της ποίησης του Νικηφόρου Βρεττάκου, η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων, ευελπιστεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και ειρήνης στον ταραγμένο και βίαιο κόσμο μας, με έμπρακτη συμμετοχή, αφού τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε μουσική του συνθέτη Νίκου Καλλίτση, πυρήνα του αφιερώματος αποτελεί το ποίημα «Γράμμα στο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», πατέρα της ατομικής βόμβας, μελοποιημένο σε μορφή ορατορίου, με έντονα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία να συνοδεύουν τους συγκινητικούς στίχους, που αποπνέουν τη χαρά της ζωής και τη λαχτάρα ενός ειρηνικού κόσμου για τα παιδιά όλης της γης. Επίσης, θα ακουστούν τα έργα του συνθέτη «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε», συμφωνικό ποίημα σε πρώτη εκτέλεση και τα τραγούδια «Μαζεύω τα πεσμένα στάχυα», «Της Σπάρτης οι πορτοκαλιές» και «Αγάπη».

Πλαισιωμένοι από 200 εκτελεστές, θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Μαρία Ζώη, ο τενόρος Ιωάννης Φράγκος, ο βαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης και απαγγέλει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία Rosarte και τη Χορωδία της ΕΡΤ θα διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίου: 15, 10 (φοιτητικό) ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), τηλ.: 210 3272000.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή