ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει πρόθεση για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010 21:44
UPD:04/05/2010 00:53

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την τρόικα ζητήθηκε η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, όμως πρόσθεσε ότι «καταφέραμε με επιχειρήματα να διαφυλάξουμε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα».

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόθεση να υπάρξουν μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Alter.

Επανέλαβε ότι θα υπάρξει αύξηση του ποσοστού των απολύσεων καθώς και αλλαγή στο ύψος των αποζημιώσεων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ακόμη ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την τρόικα ζητήθηκε η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Καταφέραμε με επιχειρήματα να διαφυλάξουμε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι συζητείται το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Mega ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβερδος ανέφερε ότι εξετάζεται να επιβληθεί η έκτακτη φορολόγηση με βάση τα εισοδηματα του 2009.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών για την κρίση, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη Βουλή για να διερευνηθούν οι ευθύνες, κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό το 2008 και το 2009.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων, ο υπουργός απάντησε ότι «για να μην υπάρξουν πρόσθετα μέτρα πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σωστά».

«Όταν περάσει αυτή η τριετία ανοίγεται μια νέα σελίδα για τη χώρα», διεμήνυσε, εξηγώντας πως «μετά το τέλος της τριετίας θα αρχίσουμε να έχουμε αποκλιμάκωση του χρέους και θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως».