Προσκλητήριο Γεννηματά για τη μεγάλη Κεντροαριστερά

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 14:57
UPD:20:54
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τους περιμένουμε. Τώρα και όχι αύριο ... με σεβασμό στην διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Κάλεσμα σε όλα τα στελέχη και τις δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου για συστράτευση απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατά τον χαιρετισμό της στη συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης και η Βάσω Παπανδρέου. 

Αφού χαρακτήρισε θετικό βήμα τη συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, εξέφρασε την πεποίθηση πως «είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη Μεγάλη Κεντροαριστερά, την ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και για διαμόρωση από κοινού των όρων, των προϋποθέσεων, του οδικού χάρτη «για το Συνέδριο μας – μέσα στο 2017 – που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει την δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Παράταξης».

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τους περιμένουμε. Τώρα και όχι αύριο ... με σεβασμό στην διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους» πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη».

«Ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι στη δεξιά παλινόρθωση»

Κατέστησε σαφές ότι «το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με τη Δεξιά και ότι αποτέλεσε διαχρονικά και θα αποτελεί και στο μέλλον, τον εκφραστή του προοδευτικού πολιτικού πόλου και τον κύριο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα».

«Λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι στη δεξιά παλινόρθωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σπάσει «το τεχνητό διχαστικό δίπολο ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί πια παγίδα για τη χώρα και τον λαό ... χωρίς να ετεροκαθοριζόμαστε, με την πολιτική μας για την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και την εθνική συνεννόηση για να γίνει αυτή πράξη. Και αυτό προϋποθέτει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών τώρα στην κοινωνία, αύριο στη Βουλή».

«Ανίκανη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς τη ανίκανη, τυχοδιωκτική και επικίνδυνη. Όπως υποστήριξε, το μόνο την ενδιαφέρει είναι η παραμονή της στην εξουσία, χρεώνοντάς της μάλιστα και καθεστωτικές λογικές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη β' αξιολόγηση, εκτίμησε ότι αυτές τις ημέρες βλέπουμε να εξελίσσεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Όπως είπε, η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αγοράσει πολιτικό χρόνο, δεσμεύεται ήδη στους εταίρους και δανειστές μας, για μόνιμο "κόφτη", για μείωση του αφορολόγητου, για νέους φόρους, για νέες μειώσεις στις συντάξεις.

«Απέτυχαν στην διαπραγμάτευση για το "χρέος" και τώρα σπεύδουν να συμφωνήσουν σε εξωπραγματικά υπό τις παρούσες συνθήκες πρωτογενή πλεονάσματα, που θα οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα την οικονομία και δυσμενή μέτρα για τους πολίτες» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να αλυσοδέσουν την χώρα, να υποθηκεύσουν το μέλλον, να υπονομεύσουν κάθε προοπτική για ανάπτυξη για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Ξεχωριστός τομέας στο ΠΑΣΟΚ για την οργανωτική αξιοποίηση των πρώην βουλευτών

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε πως σήμερα γίνεται μια νέα αρχή για την ουσιαστική πολιτική και οργανωτική αξιοποίηση όλων των πρώην βουλευτών της παράταξης. Ειδικότερα, έκανε γνωστό ότι θεσμοθετείται ένας ξεχωριστός Τομέας στο ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει να επικοινωνεί μόνιμα και σταθερά με τους πρώην βουλευτές και να συντονίσει τη συμμετοχή και την καθοριστική συμβολή τους, όπως είπε, στη νέα κοινή προσπάθεια.

Επιπλέον, το ΙΣΤΑΜΕ θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη κωδικοποίηση και πολιτική αποτίμηση του μεγάλου νομοθετικού και κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ, προσπάθεια στην οποία καθοριστική, όπως ανέφερε, θα είναι η συμμετοχή και συμβολή των πρώην βουλευτών.

Δημοφιλή