Γ. Κουμουτσάκος: Κακή συγκυρία να επαναφέρει η Τουρκία θέμα «γκρίζων ζωνών»

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:48
UPD:11:52
INTIME NEWS/ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος

«Είναι πολύ κακή η συγκυρία η Τουρκία να κινείται με αυτούς τους τόνους επαναφέροντας την απαράδεκτη λογική των δήθεν γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» η ελληνική κυβέρνηση πρέπει «να είναι πάρα πολύ προσεκτική», ενώ «απαιτείται ένας ελάχιστος και ουσιαστικός συντονισμός μεταξύ υπουργείων, για να υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., τόνισε ότι η όποια λύση «θα πρέπει να λειτουργεί και να αντέχει σε βάθος χρόνου και να αποφύγουμε οποιαδήποτε ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκές της νέας κατάστασης που θα προκύψει».

«Τελικός κριτής θα είναι οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι από την άλλη πλευρά. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει και την εποικοδομητική στάση, που από την πρώτη στιγμή είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εν εξελίξει διαδικασία», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει θετική δυναμική, όμως υπάρχουν και μεγάλα αγκάθια σε πολύ σοβαρά ζητήματα που εκκρεμούν».

Επισήμανε ακόμη ότι «η Τουρκία οφείλει να καταλάβει, πως για να υπάρξει λύση του Κυπριακού, δε μπορεί να γίνει στην παράλογη βάση ότι σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα, επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις».

Δημοφιλή