Μαξίμου: 22.900 ευρώ κόστισε το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 15:07
UPD:15:11
INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

Πληροφορίες σχετικά με το κόστος του αεροπορικού ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα δίνουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας, με σκωπτικό ύφος, σε δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο κόστισε 300.000 δολάρια.

Από το Μαξίμου εκφράζεται ενόχληση για το γεγονός ότι ο συντάκτης επικαλείται πιλότο που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», όπως αυτό με το οποίο ταξίδεψε ο κ. Τσίπρας, για να υπολογίσει το κόστος.

«Ο ένας πιλότος που “πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος”, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ», τονίζεται.

Συνεχίζοντας σε δηκτικό τόνο, οι κυβερνητικές πηγές καλούν τον ίδιο πιλότο «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής «να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας».

«Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα», καταλήγουν. 

Τι γράφουν τα Νέα

«Το πόσο μας κόστισε ως φορολογούμενων αυτό το τετραήμερο ταξιδάκι ως την Αβάνα, μπορώ να δώσω και μόνος μου την απάντηση (με βάση πληροφορίες που μου παρείχε χθες βράδυ φίλος μου πιλότος – διαψεύσεις δεν θα δεχθώ, γιατί ο άνθρωπος ΤΩΡΑ πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος): κάθε ώρα πτήσης του συγκεκριμένου αεροπλάνου, που είναι το περίφημο Gulfstream, κοστίζει περί τις 15.000 δολάρια, τα οποία αναλύονται σε καύσιμα, ασφάλειες, τέλη υπερπτήσεων και τέλη αεροδρομίων. Το οποίο σημαίνει ότι για τις 10 ώρες του "πήγαινε" και τις άλλες 10 της επιστροφής από την Αβάνα, το κόστος του αεροπλάνου μόνο έφτασε τις 300.000 δολάρια». 
 

Δημοφιλή