Skip to main content

Τρίτη ημέρα απωλειών για τον Dow Jones

Νέα πτώση εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να μην μπορούν να αντιδράσουν μετά τις ευρείες απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones, μάλιστα, υποχώρησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας απώλειες κατά 0,40% και τερματίζοντας στις 25.286 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq διολίσθησε κατά 0,07% στις 7.196 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 0,15% στις 2.722 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά βέβαια, οι αμερικανικοί δείκτες παρουσίασαν κέρδη έως και 1%, τα οποία ωστόσο, απώλεσαν γρήγορα, εξαιτίας των νέων πιέσεων στον τίτλο της Apple.

Στο επίκεντρο του αρνητικού κλίματος βρέθηκε και ο ενεργειακός κλάδος, συμπαρασυρόμενος από τη «βουτιά» κατά 7% στην τιμή του πετρελαίου, η οποία εμφάνισε απώλειες για 12η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones έχασε έως και 602 μονάδες, καθώς η μετοχή της Apple βούλιαξε κατά 5% εξαιτίας των αδύναμων προοπτικών για τις πωλήσεις των iPhone.

Την ίδια ώρα, στην -έστω και πρόσκαιρη- σημερινή νάκαμψη των αμερικανικών δεικτών συνέβαλε η πληροφορία της Wall Street Journal ότι ΗΠΑ και Κίνα ξεκίνησαν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, εν όψει και της συνάντησης των δύο ηγετών στη σύνοδο των G20, στην Αργεντινή.

Πάντως, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η μεταβλητότητα, η οποία αποτυπώθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση, θα αποτελεί εφεξής σύνηθες φαινόμενο για τη Wall Street, λόγω των εμπορικών ανησυχιών, της πιθανότητας αύξησης των επιτοκίων της Fed, αλλά και των εκτιμήσεων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

naftemporiki.gr