Premium Content

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
19:20
Παράγωγα: Εκπνοή με άνοδο, δεν δικαίωσε τα απαισιόδοξα στοιχήματα που επιμένουν 

Στη σύνοδο της Παρασκευής οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη επί 3,5 ώρες πλάγια πορεία μεταξύ των 1831 και 1850 μονάδων με εκτίναξη μετά τις 14:00.

09:04
Παράγωγα: Οι traders παγιώνουν τις δυσοίωνες προσδοκίες τους

Στη σύνοδο της Πέμπτης 16/11, οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη κλιμακούμενα καθοδική πορεία με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο. Το ελάχιστο ημέρας ήταν στις 1830,82 και ορίστηκε στις δημοπρασίες. 

09:03
Χ.Α.: Τέλος της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Νοεμβρίου, χωρίς ανοδικές προσδοκίες

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ώθησε τους θεσμικούς σε ξεφόρτωμα, αφήνοντας εκτός πτώσης μόλις τέσσερα blue chip.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Η έκθεση οδήγησε σε ξεφόρτωμα

* Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου ώθησε τους θεσμικούς σε ξεφόρτωμα, αφήνοντας εκτός πτώσης μόλις τέσσερα blue chip. Η είσοδος των θεσμικών του δολαρίου μεγάλωσε τη «ζημιά» του μέσου όρου, από το -1,6% στο τελικό -2,43%. Τίποτε από όσα σημειώναμε τις προηγούμενες μέρες δεν αποδείχθηκε επουσιώδες. Οι ξένες αγορές φάνηκε από το ξημέρωμα πως θα άλλαζαν τάση.

07:00
Ψίθυροι: Χωρίς μεταβολές η τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση

- Δεν προέκυψαν μεταβολές από τη χθεσινή τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση για την ένταξη των εισηγμένων μετοχών στις επιμέρους κατηγορίες διαπραγμάτευσης. Κατά συνέπεια, οι 197 μετοχές μοιράζονται ως εξής στις υπάρχουσες κατηγορίες: Κύρια Αγορά 127, Χαμηλή Διασπορά 10, Επιτήρηση 27, Προς Διαγραφή 8 και σε Αναστολή 27.

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017
19:08
Παράγωγα: Προσέγγιση της εκπνοής με εκτίναξη όγκων και απαισιοδοξίας

Στη σύνοδο της Πέμπτης οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη κλιμακούμενα καθοδική πορεία με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο.

08:31
Παράγωγα: Στα ΣΜΕ Δεκεμβρίου μετά από καιρό οι traders όρισαν discount

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα διαπραγματεύονται οι σειρές Νοεμβρίου σε όλη τη διάρκεια της συνόδου και αυτό δικαιολογεί την εμφάνιση αυξημένων όγκων στα διάφορα τμήματα της αγοράς παραγώγων.

08:29
Χ.Α.: Ζητείται, και είναι πιθανή, μια ανοδική σύνοδος χωρίς ανατροπές

Η αγορά της Αθήνας εμφάνισε αλλαγές στα σχεδόν μόνιμα χαρακτηριστικά των συναλλαγών του Νοεμβρίου. Ο συνήθης χαμηλός τζίρος, χθες δεν ήταν τόσο χαμηλός.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Ο κίνδυνος έφυγε, οι καθυστερήσεις μένουν

Από τη γενικευμένη άνοδο της Τρίτης στην αντίστοιχη πτώση την Τετάρτη, είναι φαινόμενο που αποτελεί επιβεβαίωση της επενδυτικής προτροπής, μέσω του ρητού «των φρονίμων ολίγα», για τη συμμετοχή στις συναλλαγές του Χ.Α. αυτές τις μέρες. Η στατιστική δεν λέει τα ψέματα που μπορεί να διοχετεύσει μια προσέγγιση με βάση τη μείωση ή την αύξηση του country risk. Αυτή έχει προκαλέσει σύγχυση σε όσους εγχώριους παράγοντες σκάλωσαν σε αυτή την άποψη, η οποία είχε μεγάλη σημασία από το 2012 ως το 2016.

07:00
Ψίθυροι: «Αν κάποιοι ξέρουν, θα φανεί τις επόμενες μέρες»

- Αυξημένη τιμή στόχο, στα 10 ευρώ από 8 ευρώ προηγουμένως, δίνει για τον τίτλο της Aegean η Εuroxx σε σχετική της έκθεση, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε overweight από equalweight. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την αναβάθμιση στις νέες υψηλότερες προβλέψεις κερδοφορίας της εισηγμένης. Στην έκθεση εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα ανέλθουν το 2017 σε 57 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν σε 1,1 δισ. ευρώ.