Premium Content

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
09:24
Παράγωγα: Δεν προβλέπουν συνέχεια στην άνοδο βάσει των ΣΜΕ Μαΐου

Στη σύνοδο της Τετάρτης 18/4, οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη, με πτωτικό διάστημα αρχικά και κλιμακούμενη άνοδο στη συνέχεια. Η εγγραφή του ελάχιστου μέρας ήρθε στις 10:58. Ήταν στις 2141,20 μονάδες με άνοιγμα στις 2162,38. Στις 16:49 εμφανίστηκε το μέγιστο, στις 2173,50 μονάδες. Η πτώση που ακολούθησε τον οδήγησε στις 17:00, στις 2165,64 μονάδες. Το κλείσιμο έγινε στις 2173,23, με μεταβολή +0,79%. Ο τζίρος στα παράγωγα διαμορφώθηκε στα 37,347 εκατ. ευρώ.

09:22
Χ.Α.: Το κλίμα διεθνώς επιβαρύνθηκε, «απειλείται» προσωρινά η πρόσφατη άνοδος

Πριν από λίγες μέρες οι επενδυτές διεθνώς τρόμαξαν από την πολιτική των δασμών και των κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να πιέσουν τις μετοχικές αξίες, προβλέποντας επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τελευταία, αυτές οι ανησυχίες υποχώρησαν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ήταν αρκετή μια έκθεση στο Reuters για την πολιτική τιμών του ΟΠΕΚ, για να ξεκινήσει μια άνοδος στην τιμή της βασικής ύλης για την ενέργεια. Αυτή η έντονη άνοδος του πετρελαίου παρέσυρε τις τιμές, σχεδόν σε όλα τα commodities, προς επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν χρόνια.

07:00
Ψίθυροι: Επενδυτική σύσταση για αμυντικούς κλάδους

- Σε έκθεσή της για το β’ τρίμηνο, η Saxo Bank αναφέρεται στις βασικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας -συνάλλαγμα, μετοχές, εμπορεύματα και ομόλογα-, καθώς και σε μια σειρά από βασικά μακροοικονομικά χαρακτηριστικά, αλλά και μοντέλα στρατηγικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων.

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Μάχες χωρίς σημαντικούς όγκους

* Από τη δυναμική των ασιατικών χρηματιστηρίων φάνηκε πως θα υπήρχε επικράτηση της ανοδικής τάσης ή τουλάχιστον μιας ευγενικής, για τις μετοχικές αξίες, συσσώρευσης.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
18:49
Παράγωγα: Ομαλή συνέχεια στη μετακύλιση θέσεων, δυο μέρες πριν την εκπνοή

Στη σύνοδο της Τετάρτης οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη, με πτωτικό διάστημα αρχικά και κλιμακούμενη άνοδο στη συνέχεια.

09:41
Παράγωγα: Πλησιάζει η εκπνοή των σειρών Απριλίου, «απουσιάζει» μια πτωτική συνεδρία

Στη σύνοδο της Τρίτης 17/4, οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη, με κλιμακούμενη άνοδο. Η εγγραφή του ελάχιστου μέρας ήρθε στις 10:45 και ήταν στις 2119,01 μονάδες με άνοιγμα στις 2120,70. Η άνοδος σταθερής κλίσης έφερε στις 16:19 το μέγιστο, στις 2160,87 μονάδες. Στις 17:00 ήταν στις 2152,72 μονάδες. Το κλείσιμο έγινε στις 2156,25, με μεταβολή +1,99%. Ο τζίρος στα παράγωγα ανήλθε σε 40,964 εκατ. ευρώ.

09:39
Χ.Α.: Η καλοχτισμένη άνοδος μπορεί να ανατραπεί μόνο από αρνητικές εκπλήξεις

Η δυναμική των ημερών έχει δώσει σημαντικά μηνύματα για τη στιβαρότητα του αγοραστικού ενδιαφέροντος που αρχικά αφορούσε κύρια τις Τράπεζες. Αλλά χθες, ενώ συνεχίστηκε το ενδιαφέρον για αυτές, υπήρξε εξάπλωσή του σε πολλά blue chip και όχι μόνο. Διαπιστώσαμε πως έπεσαν οι όγκοι στις ΑΛΦΑ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ και ΠΕΙΡ αλλά ανέβηκαν για τις ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΜΥΤΙΛ χωρίς να υπάρξει «αντίρρηση» από τους γνωστούς στο ΧΑ διαχειριστές που ποντάρουν στην κάθοδο. Υπάρχουν μετοχές που οι πωλητές ζητούν καθημερινά περισσότερα για να δώσουν τεμάχια και άλλες, που ακόμα η τάση τους είναι στο στάδιο των μαχών, ανάμεσα σε «ταύρους» και των «αρκούδες». Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει από τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα στο Αιγαίο καθώς υπάρχουν εντάσεις σχετικά με την κυριότητα βραχονησίδων.   

07:00
Σοφόν... το ασαφές: Μόνο ένα blue chip με απώλειες

* Μπορεί να υπάρχει δικαιολογία για την επιφύλαξη ισχυρής μερίδας εγχώριων αναλυτών έναντι μιας ισχυρής ανοδικής ορμής που έχουν αποκτήσει τον Απρίλιο οι τιμές των μετοχών της προτίμησης των ξένων θεσμικών. Την αποδίδουμε στην αρνητική προκατάληψη, τη διαμόρφωσαν μετά από σειρά απογοητεύσεων που ακολούθησαν τις μέρες ενθουσιασμού και θετικών προσδοκιών, τα περασμένα χρόνια.

07:00
Ψίθυροι: Νέο μικτό αμοιβαίο κεφάλαιο από τη Euroxx Xρηματιστηριακή

- Στη διάθεση ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου, του Euroxx Hellenic Recovery Balanced Fund, προχωρά η Euroxx Xρηματιστηριακή, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό. Το νέο Α/Κ αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Πειραιώς Αsset Management ΑΕΔΑΚ.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
19:03
Παράγωγα: Το πλησίασμα της εκπνοής σειρών Απριλίου ανέβασε τους όγκους στα ΣΜΕ

Στη σύνοδο της Τρίτης οι θεσμικοί έδωσαν ανοδική δυναμική στον 25άρη, με κλιμακούμενη άνοδο.