Skip to main content

Ιδιωτικά τζετ για όλους

Να ταιριάξει επιβάτες με πιλότους που έχουν διαθέσιμες θέσεις στα μικρά αεροπλάνα τους επιχειρεί η εταιρεία Wingly, κάνοντας προσιτές για τους περισσότερους τις πτήσεις με ιδιωτικά τζετ.

Σύμφωνα με το Euronews, η εταιρεία -που μοιάζει στον τρόπο που δουλεύει με το Airbnb και αποκαλείται συχνά «Uber των ουρανών»- έχει ως στόχο τον σωστό συνδυασμό επιβατών, πιλότων και διαθέσιμων θέσεων, σε πτήσεις μικρών ιδιωτικών τζετ.

Οι πιλότοι δημοσιεύουν σε μία πλατφόρμα το δρομολόγιό τους, τις διαθέσιμες θέσεις και το κόστος, με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν την πτήση που τους ταιριάζει, έχοντας τη δυνατότητα στη συνέχεια να την αξιολογήσουν.

Βάσει δημοσιεύματος της Daily Mail, οι πιλότοι οι οποίοι συνεργάζονται με την πλατφόρμα πρέπει να διαθέτουν νόμιμη άδεια, ενώ σε περίπτωση που κάποιος συγκεντρώσει πολλά αρνητικά σχόλια, πιθανώς θα κληθεί να εγκαταλείψει την εφαρμογή.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, μιλώντας στο Euronews, «η ιδέα δεν αφορά στις πτήσεις Λονδίνο – Κάννες, καθώς αυτές μπορείς να τις κάνεις και με τις συνηθισμένες εταιρείες. Η ιδέα είναι να πας διαγώνια, να έχεις στη διάθεσή σου όλα τα αεροδρόμια».