Skip to main content

Η Samsung αναβάλει εκδήλωση λανσαρίσματος για το Galaxy Fold στην Κίνα

Η Samsung ανέβαλε προγραμματισμένη εκδήλωση λανσαρίσματος στην Κίνα που αφορούσε το αναδιπλούμενο smartphone Galaxy Fold, λίγες μόνο ημέρες μετά τις πρώτες αναφορές για ελαττωματικές οθόνες. 
 
Η εκδήλωση της κορεατικής εταιρείας είχε προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου, στην Σαγκάη, και αφορούσε το λανσάρισμα της συσκευής με αναδιπλούμενη οθόνη Galaxy Fold. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, εκπρόσωπος της Samsung επιβεβαίωσε την αναβολή της εκδήλωσης αλλά προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν έχει οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι το Samsung Galaxy Fold είχε παρουσιαστεί επίσημα τον περασμένο Φεβρουάριο και επρόκειτο να διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές (μεταξύ των οποίων και αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών) από την 26η Απριλίου. Όπως αναφέρει το CNBC, ζητήθηκε από την Samsung διευκρίνιση εάν η συγκεκριμένη αναβολή θα επηρεάσει την είσοδο του Fold στις επιλεγμένες αγορές χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί κάποια επίσημη απάντηση. 
 
Το πρόβλημα με το Galaxy Fold δημιουργήθηκε όταν οι πρώτες συσκευές έφτασαν στα χέρια δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου για την πραγματοποίηση δοκιμών και παρατηρήθηκε ότι η οθόνη παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα. Ορισμένοι ανέφεραν ότι αφαίρεσαν την προστατευτική ταινία της οθόνης με αποτέλεσμα αυτή να γίνεται περισσότερο… εύθραυστη. Ωστόσο, προβλήματα παρουσίασαν και οθόνες από τις οποίες δεν είχε αφαιρεθεί η προστατευτική ταινία. Σε αυτές τις περιπτώσεις η οθόνη τρεμόπαιζε ή έσβηνε και άναβε ξανά μόνη της ή οι εικόνες σε αυτή κινούνταν με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς. 
 
Η πρώτη αντίδραση της Samsung σε αυτές τις αναφορές ήταν να συμβουλεύσει τους χρήστες να μην αφαιρούν την προστατευτική ταινία, ενώ παράλληλα ξεκαθάριζε ότι θα εξετάσει το θέμα. «Έχουμε λάβει ορισμένες αναφορές για την κύρια οθόνη των δειγμάτων που έχουμε αποστείλει, θα εξετάσουμε τις συγκεκριμένες συσκευές ώστε να προσδιορίσουμε την αιτία που δημιούργησε τα προβλήματα», ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Samsung. 
 
Μοιραία το πρόβλημα με την οθόνη του Galaxy Fold ανασύρει μνήμες σχετικές με το Galaxy Note 7, μία συσκευή που εμφάνισε σοβαρότατα προβλήματα στην μπαταρία του με αποτέλεσμα η Samsung να υποχρεωθεί σε παύση της παραγωγής του με οικονομικό κόστος, αλλά και την εικόνα της εταιρείας να έχει πληγεί πολύ περισσότερο.