Skip to main content

Ελον Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από κούραση και άγχος επιβίωσης

Ο Αμερικανός μεγιστάνας λέει ότι η ΑΙ θα γίνει υπηρέτης μας

Πρόσφατα ο Ελον Μασκ υποστήριξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη μέχρι το τέλος του 2025 ενώ έχει διατυπώσει πολλές φορές τις ανησυχίες και τους φόβους του για τους κινδύνους που κρύβει η τεχνητή νοημοσύνη κάνοντας λόγο ακόμη και για πιθανότητα εξαφάνισης της ανθρωπότητας από αυτή την τεχνολογία.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας μίλησε στο τεχνολογικό συνέδριο VivaTech 2024 που διεξάγεται στο Παρίσι και έκανε μια σειρά από προβλέψεις οι οποίες περιγράφουν τη θετική επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Το εισόδημα

«Πιθανώς κανείς από εμάς δεν θα χρειάζεται να δουλεύει χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Αν θέλει κάποιος να εργάζεται κάνοντας το χόμπι του θα μπορεί να το κάνει. Επιπλέον η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα παρέχουν όποια αγαθά και υπηρεσίες θέλετε» είπε ο Μασκ δίνοντας μια ειδυλλιακή εικόνα της παρουσίας της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή των ανθρώπων.

Βέβαια για να συμβεί αυτό ο Μασκ ανέφερε ότι θα πρέπει οι κυβερνήσεις να παρέχουν ένα είδος επιδόματος σε όλους το οποίο χαρακτήρισε «καθολικό υψηλό εισόδημα» χωρίς να μπορεί ακόμη να πει με περισσότερες λεπτομέρειες πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, το ύψος του επιδόματος κ.α.

Naftemporiki.gr