Skip to main content

Το TikTok θέλει να γίνει… YouTube προβάλλοντας βίντεο μιας ώρας

Νέα υπηρεσία προβολής βίντεο στους χρήστες για την κινεζική ψηφιακή πλατφόρμα

Το TikTok, η κινεζικών συμφερόντων ψηφιακή πλατφόρμα, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής με πυρήνα τα  διάρκειας περίπου τριάντα δευτερολέπτων βίντεο που επέτρεπε στους χρήστες του να δημιουργούν και να προβάλλουν. Καθώς η δημοτικότητα και ο αριθμός των χρηστών του εκτοξευόταν το TikTok άρχισε να αυξάνει προοδευτικά τον χρόνο των βίντεο και από τα λίγα δευτερόλεπτά φτάσαμε σε βίντεο διάρκειας τριών λεπτών.

Όπως έγινε γνωστό η πλατφόρμα έχει προχωρήσει στη δημιουργία υπηρεσίας που θα επιτρέπει τη δημιουργία και προβολή βίντεο διάρκειας μια ώρας θέλοντας προφανώς να μπει στα χωράφια του YouTube δημιουργώντας περιεχόμενο που δεν έχει μέχρι σήμερα όπως για παράδειγμα, βίντεο μαγειρικών συνταγών από επώνυμους σεφ ή βίντεο που κάποιος ειδικός σε κάποιο τομέα (από μακιγιάζ μέχρι κατασκευές) δίνει συμβουλές και οδηγίες στους χρήστες. Το TikTok με αυτή την υπηρεσία θα επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν και επεισόδια τηλεοπτικών σειρών για τα οποία θα πάρει την σχετική άδεια προβολής.

Η πρώτη αντίδραση

Πάντως στο άκουσμα της είδησης κάποιοι χρήστες του TikTok ανέφεραν ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτή την υπηρεσία αφού έχουν συνδέσει την πλατφόρμα με μικρής διάρκεια βίντεο τα οποία παρακολουθούν από το κινητό τους τηλέφωνο και δεν είναι διατεθειμένοι να βλέπουν στο κινητό τους βίντεο διάρκειας μιας ώρας. Προς το παρόν η υπηρεσία δοκιμάζεται πιλοτικά σε επιλεγμένους χρήστες της πλατφόρμας και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το αν και πότε θα κάνει επίσημα την εμφάνιση της στους χρήστες.

Naftemporiki.gr