Skip to main content

Η ηλιακή έκλειψη όπως την κατέγραψαν οι δορυφόροι και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (βίντεο)

Μοναδικές εικόνες του εντυπωσιακού φαινομένου

Πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ολική έκλειψη Ηλίου, ενώ πάνω πάνω από 300 εκατομμύρια άτομα έγιναν μάρτυρες έστω της μερικής έκλειψης. Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο παρακολούθησαν την έκλειψη μέσω των τηλεοπτικών και διαδικτυακών ζωντανών μεταδόσεων.

Κοιτάζοντας από ψηλά

Τα μέσα ενημέρωσης κατέκλυσαν εικόνες από την εξέλιξη του φαινόμενου όσο αυτό διαρκούσε στη Βόρειο Αμερική. Την έκλειψη δεν κατέγραφαν όμως μόνο επίγεια μέσα αλλά πολλοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη καθώς και οι κάμερες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Οι εικόνες αυτές δείχνουν το φαινόμενο όπως εξελισσόταν στη επιφάνεια της Γης από το Διάστημα.

Είναι γνωστό ότι η επιστημονική κοινότητα βρισκόταν επί ποδός για την παρακολούθηση του φαινομένου. Οργανώθηκαν διαφόρων ειδών παρατηρήσεις και πειράματα για να καταγράψουν δεδομένα και να μελετήσουν σειρά φαινομένων που σχετίζονται με τη λειτουργία του μητρικού μας άστρου αλλά και την επίδραση του σε μηχανήματα αλλά και τη ζωή στη Γη.

Naftemporiki.gr