Skip to main content

Το όραμά της για το ελικόπτερο του μέλλοντος αποκάλυψε η Bell Helicopter

Η Bell Helicopter αποκάλυψε το όραμά της για τα ελικόπτερα του μέλλοντος στο πλαίσιο της Heli-Expo 2017: Το FCX-001 είναι το πρώτο concept αεροσκάφος της εταιρείας, και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, παρέχει έναν τρισδιάστατο «οδικό χάρτη» για την παράδοση πιο ασφαλών, πιο «έξυπνων» και πιο αποδοτικών ελικοπτέρων.

Το συγκεκριμένο concept ελικόπτερο, όπως σημειώνει η εταιρεία, φτιάχτηκε για να καλυφθούν οι εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών και να επιδειχθούν νέες τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα για τους πιλότους και τους επιβάτες. Σε αυτά περιλαμβάνονται νέο σύστημα anti-torque για αλλαγές δεδομένων στους χώρους της ασφάλειας, του θορύβου και των επιδόσεων και υβριδικό σύστημα προώθησης, άτρακτο από προηγμένα υλικά για καλύτερες επιδόσεις και δυνατότητες παραμετροποίησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών.

Επίσης, το FCX-001 διαθέτει ειδικό σύστημα προσγείωσης με αντισυμβατικές γεωμετρίες και μετατρεπόμενες λεπίδες στροφείου για βελτίωση επιδόσεων, ανάλογα με τις συνθήκες πτήσης. Ο πιλότος ασκεί έλεγχο μέσω augmented reality, με τη βοήθεια συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Όσον αφορά στον χώρο των επιβατών, έχει αρθρωτό χαρακτήρα που διαθέτει επίσης τεχνολογία augmented reality για σκοπούς ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ παρέχει επίσης δυνατότητες τηλεδιασκέψεων, διαμοιρασμού εγγράφων κ.α.