Skip to main content

Ρομποτικοί οικιακοί βοηθοί αναζητούν εργασία (βίντεο)

Το εικονιζόμενο ρομποτάκι λειτουργεί ως οικιακός βοηθός. πηγή φωτό (Samsung)

Πανέξυπνα και προηγμένα ρομποτάκια προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών στο σπίτι.

Οι νοτιοκορεατικοί βιομηχανικοί γίγαντες LG και Samsung δεν κοντράρονται μόνο στις παραδοσιακές αγορές ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων όπως οι τηλεοράσεις, τα κινητά τηλέφωνα και άλλες καθημερινής χρήσης ηλεκτρονικές και οικιακές συσκευών αλλά και σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως ρομποτάκια που λειτουργούν ως οικιακοί βοηθοί.

Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν στην CES, τη μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας, δύο ρομποτάκια που διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη παρέχουν πολλές και χρήσιμες για τους κατόχους τους υπηρεσίες.

Καλωσορίζουν τον κάτοχο τους στο σπίτι και του παίζουν μουσική αν διαπιστώσει ότι είναι σε κακή διάθεση. Του υπενθυμίζουν να πάρει τη φαρμακευτική αγωγή αν τυχόν παίρνει φάρμακα, του υπενθυμίζουν να ταΐσει το κατοικίδιο του σπιτιού αν ο κάτοχος έχει έξυπνο σύστημα τροφοδότησης που λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου αν λείπει από το σπίτι.

Διαθέτουν προβολέα ο οποίο προβάλει σε διάφορες επιφάνειες βιντεοκλήσεις, εργασίες των κατόχων ή των παιδιών ή οποιοδήποτε άλλο οπτικό υλικό. Μπορεί να προβάλει στον τοίχο ένα βίντεο προπόνησης για να κάνει κάποιος γυμναστική ή σε κάποιο σημείο στη κουζίνα να προβάλει ένα βίντεο με κάποια συνταγή για να βοηθήσει τον κάτοχο στο μαγείρεμα.

Αν διαπιστώσουν ότι το κατοικίδιο κάνει κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημιά όπως για παράδειγμα να σκίζει τον καναπέ επεμβαίνει προσπαθώντας να του αποσπάσει την προσοχή με διάφορους τρόπους. Ο κάτοχος μπορεί επίσης αν ανησυχεί για το κατοικίδιο του όταν λείπει από το σπίτι μπορεί να επικοινωνήσει με το ρομπότ για να του δώσει εντολή να ελέγξει το ζώο. Το ρομπότ μπορεί επίσης να ελέγξει τα κλιμαστικά, τα φώτα τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων κ.α.

Naftemporiki.gr