Skip to main content

Μια «φλόγα» θα ταξιδεύει στις θάλασσες

πηγή φωτό Centrostiledesign

Εντυπωσιακό σε σχεδιασμό σούπερ γιοτ.

H ιταλική εταιρεία Centrostiledesign παρουσίασε το Flame ένα σκάφος που ανήκει στην κατηγορία των σούπερ γιοτ το οποίο όπως λέει και το όνομα του έχει σχεδιασμό που παραπέμπει σε μια φλόγα και ειδικότερα στη φλόγα του κεριού.

Το μήκους 75 μέτρων γιοτ διαθέτει κομψές, γωνιακές γραμμές και μια πλώρη που παραπέμπει σε μια αιχμή βέλους. Επιπλέον το σκάφος είναι εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι διατεταγμένα και αυτά σε σχήμα φλόγας. Αυτά τα ηλιακά πάνελ θα μπορούν να παράγουν καθαρή, πράσινη ενέργεια για να λειτουργεί το σκάφος τόσο σε μηχανικό επίπεδο όσο και στους χώρους διαβίωσης των επιβατών που αν και απλώνονται σε πολλά επίπεδα έχουν ενιαίο σχεδιασμό.

πηγή φωτό Centrostiledesign

Μεγάλα παράθυρα διατρέχουν κάθε πλευρά του σκάφους για να εξασφαλίζουν αδιάκοπη θέα και άφθονο φυσικό φως. Εξωτερικά, το πίσω κατάστρωμα πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά δραστηριοτήτων, από υπαίθριες εκδηλώσεις μέχρι ηλιοθεραπεία. Υπάρχει επίσης μια πισίνα στο κέντρο του σκάφους. Στο μπροστινό κατάστρωμα υπάρχει  ελικοδρόμιο.

Naftemporiki.gr