Skip to main content

To Tik Tok ρίχνει στη μάχη το δικό του «Twitter» ενώ το Threads καταρρέει

πηγή φωτο Tik Tok

Εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων από το Tik Tok και μείωση 70% των χρηστών της πλατφόρμας της Metα

Οι ανακατατάξεις στον κόσμο των social media και ειδικότερα στον χώρο του αποκαλούμενου microblogging στον οποίο κυριαρχεί το Twitter συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση του Threads, της πλατφόρμας της Metα (μητρικής εταιρείας των Facebook και Instagram) και μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση του Twitter ότι αλλάζει το λογότυπο του και εισέρχεται σε μια νέα εποχή το Tik Tok που διεκδικεί με αξιώσεις το στέμμα στα κοινωνικά δίκτυα ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια εφαρμογή microblogging. Η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων στους χρήστες οι οποίοι θα μπορούν επίσης μέσω της εφαρμογής να κάνουν και αναρτήσεις φωτογραφιών ή βίντεο.

Το Tik Tok πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινώσει τη δημιουργία του Tik Tok Music μιας streaming μουσικής υπηρεσίας ανταγωνιστικής στο Spotify και το Apple Music και τώρα εισέρχεται στα… χωράφια του Twitter το οποίο προσπαθεί να βρει τον βηματισμό του μέσα στο χάος που έχει προκαλέσει η εξαγορά του από τον Ελον Μασκ και τις κατά κόρον αποτυχημένες αποφάσεις που έχει πάρει μέχρι στιγμής για τη λειτουργίας της πλατφόρμας και της εταιρείας την οποία μετονόμασε σε X.com.

Όμως όπως φαίνεται το αρχικά τεράστιο εμπόδιο που άρχισε να υψώνεται μπροστά στο Twitter φαίνεται ότι υποχωρεί και μάλιστα ταχύτερα του αναμενομένου. Όσο εντυπωσιακή ήταν η είσοδος του Threads στη βιομηχανία των social media τόσο εντυπωσιακή είναι και η υποχώρηση του. Η πλατφόρμα που η Metα και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ σχεδίασαν για να πάρει τη θέση του Twitter στο Διαδίκτυο έσπασε όλα τα ρεκόρ αφού μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 120 ωρών κατάφερε να καταγράψει περισσότερες από 100 εκατ. εγγραφές.

Όμως τις επόμενες μέρες ο ρυθμός εγγραφών μειώθηκε δραστικά και στη συνέχεια υπήρξε η αντίθετη πορεία με ρεπορτάζ της Wall Street Journal να αναφέρει ότι αυτή την στιγμή δύο μόλις εβδομάδες μετά την επίτευξη του ρεκόρ εγγραφών ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Threads έχει περιοριστεί πλέον σε 13 εκατομμύρια χρήστες μια μείωση της τάξης του 70%. Την ίδια στιγμή το Twitter συγκράτησε τις δυνάμεις του και εμφανίζει 200 εκατ. ενεργούς χρήστες αλλά έχει τώρα να αντιμετωπίσει την επίθεση του Tik Tok.

Επίσης ο χρόνος που περνούν οι χρήστες του Threads σε αυτό έχει περιοριστεί πολύ και από 19 λεπτά τις πρώτες μέρες ο μέσος χρόνος είναι τώρα  μόλις 4 λεπτά ενώ το Twitter και σε αυτό το πεδίο συγκράτησε τις δυνάμεις του με τους χρήστες να παραμένουν εντός της πλατφόρμας κατά μέσο όρο 30 λεπτά. Μένει να δούμε την απήχηση της εφαρμογής του Tik Tok και αν θα είναι αυτή που θα θέσει εκτός μάχη το Twitter που δείχνει πάντως να διαθέτει ισχυρές αντιστάσεις παρά τα προβλήματα που του φορτώνει συνεχώς ο Ελον Μασκ.

Naftemporiki.gr