Skip to main content

Η Nvidia προασπίζει το ράλι των μετοχών της με νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Ο κολοσσός παραγωγής τσιπ ανακοίνωσε νέες τεχνολογίες ΑΙ.

Λίγα 24ωρα με το ράλι των μετοχών της Nvidia που βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει η πρώτη εταιρεία κατασκευής ημιαγώγων με χρηματιστηριακή αξία άνω του ενός τρισ. δολαρίων ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας έκανε έκανε γνωστό ότι η Nvidia ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά μια παρτίδα νέων προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Το ράλι των μετοχών όχι μόνο της Nvidia αλλά και άλλων εταιρειών τις τελευταίες μέρες στη Γουολ Στριτ και όχι μόνο οφείλεται άλλωστε εν πολλοίς αν όχι αποκλειστικά στη στροφή των επενδυτών σε οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη όπως κάποτε είχε συμβεί με τις εταιρείες παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών και περιεχομένου όταν το Διαδίκτυο άρχισε να επεκτείνεται από τους υπολογιστές των εταιρειών και να συνδέεται μαζικά με τους οικιακούς υπολογιστές.

Ο Γιένσεν Χουάνγκ CEO της Nvidia έκανε τις ανακοινώσεις στην έκθεση Computex στην Ταϊβάν. Εκανε λόγο για μια πλατφόρμα υπερυπολογιστών AI που ονομάζεται DGX GH200, η ​​οποία θα βοηθήσει τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν διαδόχους του ChatGPT. Η Microsoft, η Metα (μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram, WhatsApp) και η Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) αναμένεται να είναι μερικοί από τους πρώτους χρήστες αυτού του εξοπλισμού.
Η Nvidia συνεργάζεται επίσης με τη βρετανική εταιρεία συμμετοχών WPP Plc που στο χαρτοφυλάκιο της έχει τομείς της διαφήμισης, της επικοινωνίας, της τεχνολογίας, του εμπορίου και των δημοσίων σχέσεων με ηγετικό ρόλο στον τομέα της διαφήμισης παγκοσμίως. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να χρησιμοποιήσει η WPP Plc τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τον κόσμο του metaverse για να μειώσει το κόστος παραγωγής της διαφήμισης.

Φυσικά η Nvidia θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα που την έκανε κατέστησε υπερδύναμη, τα τσιπ για βιντεοπαιχνίδια. Η εταιρεία ανέπτυξε μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Nvidia ACE for Games η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει πιο ρεαλιστικούς τους δευτερεύοντες χαρακτήρες των videogames (αυτούς που δεν ελέγχουν οι παίκτες) και να τους δώσει περισσότερη προσωπικότητα.
Ο Χουάνγκ υποστήριξε ότι η συμβατική αρχιτεκτονική της βιομηχανίας τεχνολογίας δεν βελτιώνεται πλέον αρκετά γρήγορα ώστε να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις για ολοένα και πιο πολύπλοκες εργασίες υπολογιστών. Έτσι όσοι θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο εφικτό βαθμό τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στρέφονται όλο και περισσότερο σε μονάδες ταχείας επεξεργασίας υπολογιστών και γραφικών (τις GPU) όπως αυτές που κατασκευάζει η Nvidia.

Ο Χουάνγκ έκανε επίσης μια μικρή επίδειξη μια τεχνολογίας γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (όπως αυτή πίσω από το ChatGPT) όπου σε μια περίπτωση ζήτησε από το πρόγραμμα να δημιουργήσει μουσική που να ταιριάζει με τη διάθεση που έχει κάποιος όταν ξημερώνει ενώ στη συνέχεια έδωσε στο πρόγραμμα λίγους στίχους και του ζήτησε να μετατρέψει το νόημα των στίχων σε μια ζωηρή ποπ μελωδία «Όλοι πλέον μπορούν να γίνουν δημιουργοί», είπε.

Naftemporiki.gr