Skip to main content

Επιστροφή στις πτήσεις μετά από δύο χρόνια για την Virgin Galactic (βίντεο)

Πετυχημένη δοκιμαστική πτήση στα όρια του Διαστήματος με έξι επιβάτες.

Ο Βρετανός μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον που έχει λάβει και τον τίτλο του σερ είναι από τους πρωτοπόρους στον τομέα του διαστημικού τουρισμού  ιδρύοντας την Virgin Galactic, τον διαστημικό βραχίονα του κολοσσού των αερομεταφορών Virgin. Η Virgin Galactic ιδρύθηκε το 2004 με στόχο να προσφέρει μικρής χρονικής διάρκειας ταξίδια στα όρια Γης και Διαστήματος με τους επιβάτες αυτών των πτήσεων να απολαμβάνουν τη θέα του πλανήτη από ύψος 80 χλμ. από την επιφάνεια του.

Όμως για διαφόρους λόγους η Virgin Galactic δεν έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει την κατασκευή των σκαφών που θα μεταφέρουν τους επιβάτες σε αυτές τις βόλτες γύρω από τον πλανήτη μας. Μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια οι δοκιμές του διαστημοπλάνου Unity της εταιρείας είχαν διακοπεί. Όμως ανακοινώθηκε ότι το Unity πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Μαΐου μια πετυχημένη δοκιμαστική πτήση πετώντας στον ουρανό του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ. Στο σκάφος βρίσκονταν δύο πιλότοι και έξι επιβάτες και σύμφωνα με την εταιρεία όλα πήγαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα. Το σκάφος πέταξε με υπερηχητική ταχύτητα σε ύψος 87 χλμ. σπάζοντας τρεις φορές το φράγμα του ήχου.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι από εδώ και πέρα δεν θα αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα και ο στόχος της να ξεκινήσει επίσημα τις πτήσεις σε λίγες εβδομάδες θα επιτευχθεί. Όπως έχει γίνει γνωστό η Virgin Galactic έχει πουλήσει περίπου 800 εισιτήρια για μια από τις πτήσεις της και αν και δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των ατόμων που έχουν κάνει κράτηση φημολογείται ότι ανάμεσα τους βρίσκονται διάσημοι καλλιτέχνες και άνθρωποι της σόουμπιζ. Για να κλείσει κάποιος θέση στο Unity πρέπει να καταβάλει 450 χιλιάδες δολάρια δίνοντας προκαταβολή 150 χιλιάδες δολάρια από τα οποία θα πάρει πίσω τα 125 χιλιάδες σε περίπτωση που ακυρώσει τελικά την συμμετοχή του.

Naftemporiki.gr