Skip to main content

Google: Διευκολύνει την σύνδεση στις υπηρεσίες της χωρίς κωδικό πρόσβασης

REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Η Google λάνσαρε την Τετάρτη τα passkeys, τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας χωρίς να πληκτρολογούν κάθε φορά έναν κωδικό πρόσβασης.

Η Google παρουσίασε σήμερα την τεχνολογία passkeys, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας χωρίς να πληκτρολογούν κάθε φορά κωδικό πρόσβασης.

Τα passkeys επιτρέπουν την σύνδεση σε εφαρμογές και ιστότοπους χρησιμοποιώντας όποια ασφάλεια χρησιμοποιεί η συσκευή, όπως αναγνώριση προσώπου, αριθμό PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα, αντί για έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης.

Η Google ανέφερε σε ανάρτηση στο blog της ότι τα passkeys είναι πιο ασφαλή από τους κωδικούς πρόσβασης επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα αποκτήσουν μέσω επιθέσεων phishing, ενώ εσείς μπορεί να δώσετε κατά λάθος σε κάποιον τον κωδικό πρόσβασής σας. Επιπλέον, η σύνδεσή σας δεν θα εκτίθεται αν μια εφαρμογή ή υπηρεσία που χρησιμοποιείτε παραβιαστεί.

Το λανσάρισμα έρχεται αφότου Google, Microsoft και Apple δεσμεύτηκαν πέρυσι να υποστηρίξουν νέα πρότυπα ασφαλείας που καταργούν την ανάγκη για κωδικό πρόσβασης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι κωδικοί πρόσβασης και οι επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες για τους χρήστες που δεν είναι έτοιμοι να μεταβούν σε κωδικούς πρόσβασης.

naftemporiki.gr