Skip to main content

FBI: Οι φορτιστές κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους παγιδεύονται από χάκερ

To Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ προειδοποιεί τους κατόχους ηλεκτρονικών συσκευών.

Σε πολλούς δημόσιους χώρους όπως εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, φουαγιέ κινηματογράφων, πάρκα κ.α. είναι τοποθετημένες εγκαταστάσεις όπου μπορούν οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να τα φορτίζουν σε περίπτωση που τα αποθέματα της μπαταρίας της συσκευής είναι περιορισμένα και κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας. Με ανακοίνωση του το FBI ενημερώνει τους κατόχους κινητών τηλεφώνων ότι οι χάκερ βρήκαν τρόπο να παγιδεύουν τους δημόσιους φορτιστές και να εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα που τοποθετούνται εκεί.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ανυποψίαστος κάτοχος κινητού τηλεφώνου που φόρτισε την συσκευή του σε μια δημόσια εγκατάσταση φόρτισης κινδυνεύει να παρακολουθείται σε οτιδήποτε κάνει με το κινητό του, να παρακολουθείται μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής και φυσικά να είναι στη διάθεση του χάκερ τα προσωπικά του δεδομένα. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει φυσικά και με τη φόρτιση φορητών υπολογιστών, tablet ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών σε δημόσιους φορτιστές.

Το FBI προτείνει στους κατόχους κινητών τηλεφώνων να φροντίζουν να έχουν μαζί τους φορτιστή του κινητού τους τηλεφώνου και να το φορτίζουν σε κάποια μεμονωμένη πρίζα που θα βρουν στο σημείο που βρίσκονται για να είναι ασφαλής η όλη διαδικασία.

Naftemporiki.gr