Skip to main content

Ένα γιοτ-πτηνό «πετά» πάνω στη θάλασσα

Το εντυπωσιακό τριμαράν (πηγή φωτό Aras Kazar)

Επαναστατικό σε σχεδιασμό και τεχνολογία σκάφος αναψυχής.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής γιοτ Aras Kazar που κατασκευάζει καινοτόμα σε σχεδιασμό και τεχνολογία σκάφη παρουσίασε ένα εντυπωσιακό τριμαράν 110 μέτρων που επιχειρεί σχεδιαστικά να μιμηθεί ένα πουλί που επιπλέει στο νερό. Το Wakíŋyaŋ (ή Wakinyan) είναι η λέξη «βροντή» στην γλώσσα της ινδιάνικης φυλής Λακότα. Είναι ένα σκάφος με κομψές, γωνιακές γραμμές που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια οπτικά εντυπωσιακή σιλουέτα. Το σκάφος από αλουμίνιο συνδυάζει μια αιχμηρή πλώρη ένα κύτος που προεξέχει με δύο μικρότερα κύτη που μοιάζουν με φτερά.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι το κύριο κύτος είναι εξοπλισμένο με μεγάλα πάνελ από σκληρό γυαλί. Αυτό διασφαλίζει ότι το εσωτερικό όχι μόνο λούζεται από φυσικό φως, αλλά παρέχει επίσης μια υπέροχη πανοραμική θέα. Επιπλέον, δημιουργεί μια ωραία ροή μεταξύ των καταστρωμάτων.
Οι σχεδιαστές του σκάφους λένε ότι το εσωτερικό έχει μια απαλή αίσθηση που σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε πέντε καμπίνες και μια σουίτα. Όσον αφορά τις ανέσεις, υπάρχει μια μεγάλη πισίνα στο πίσω κατάστρωμα που πλαισιώνεται από ξαπλώστρες και ένα μεγάλο εσωτερικό σπα για πιο ιδιωτικές βουτιές.

πηγή φωτό Aras Kazar

Η Aras Kazar τονίζει ότι το Wakinyan «δεν είναι ένα από αυτά τα βαρετά αργά σούπερ γιοτ». Είναι ένα σκάφος με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και τεχνολογία υδροπτερύγων που του προσφέρει ταχύτητα 32 κόμβων. Οι προηγούμενες δημιουργίες της Aras Kazar περιλαμβάνουν ένα γίγα-γιοτ 165 μέτρων που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με ένα UFO που αιωρείται πάνω από τον ορίζοντα και ένα τριμαράν 70 μέτρων που εμπνεύστηκε από την Κιβωτό του Νώε.
Naftemporiki.gr