Skip to main content

Χάκερ έκλεψαν δύο χιλιάδες σχέδια πυραύλων του Ελον Μασκ και θα τα πουλήσουν σε δημοπρασία

Διάσημη ομάδα υπέκλεψε σχέδια της Space X και σχεδιάζει πώληση τους στη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου

Η διάσημη ομάδα χάκερ LockBit που χρησιμοποιεί το ομώνυμο πρόγραμμα για να εισβάλει στα ηλεκτρονικά συστήματα των στόχων της και να υποκλέπτει αρχεία ζητώντας στη συνέχεια λύτρα για να τα επιστρέψει ανακοίνωσε ότι κατάφερε να υποκλέψει δύο χιλιάδες σχέδια πυραύλων της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Ελον Μασκ.

Η ομάδα σε μήνυμα της στο σκοτεινό ιστό, την αχαρτογράφητη περιοχή του κυβερνοχώρου όπου ανθεί το λαθρεμπόριο και οι κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες, αναφέρει ότι θα οργανώσει στις 20 Μαρτίου μια δημοπρασία στην οποία θα πουλήσει τα σχέδια αυτά. Η ομάδα εκτιμά μάλιστα ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά τα σχέδια κυρίως από ανταγωνιστές της Space X και του Ελον Μασκ που θα θελήσουν να φτιάξουν αυτούς τους πυραύλους πρώτοι. Η ομάδα έχει μάλιστα τοποθετήσει στο σκοτεινό ιστό ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης για την έναρξη της δημοπρασίας. Για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους οι χάκερ κάτω από το ρολόι έχουν αναρτήσει κάποια από τα έγγραφα που έχουν υποκλέψει.

Η LockBit έκανε την εμφάνιση της το 2020 και σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε πολλούς στόχους σε όλο τον κόσμο έχοντας καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματα της τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια. Το FBI βρίσκεται στο κυνήγι της LockBit και οι πράκτορες της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας εκτιμούν ότι η ομάδα αυτή έχει πραγματοποιήσει περί τις χίλιες επιθέσεις μέχρι σήμερα.

Naftemporiki.gr