Skip to main content

Διαστημικό αερόστατο για πολύ προσωπικές βόλτες πάνω από τη Γη (βίντεο)

Στη φωτογραφία εικονίζεται το μπαλόνι με την μικρή καμπίνα που πραγματοποιεί βόλτες πάνω από τη Γη. (πηγή φωτό Iwaya Giken)

Πρόκειται για ένα τεράστιο μπαλόνι που έχει δεμένη πάνω του μια μικρή καμπίνα επιβατών.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες έχουν παρουσιάσει τα σχέδια τους για την κατασκευή τεραστίων διαστάσεων μπαλονιών που θα πετούν στα ανώτερα στρώματα της γήινης ατμόσφαιρας ή και έξω από αυτή έχοντας δεμένες πάνω τους κάψουλες μέσα στις οποίες θα βρίσκονται επιβάτες που θα απολαμβάνουν μικρότερης ή μεγαλύτερης διάρκειας βόλτες με θέα τον πλανήτη μας. Οι κάψουλες αυτές χωρούν αρκετούς επιβάτες και προσφέρουν πολλές ανέσεις για να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη αυτή τη μοναδική βόλτα.

Η Ιαπωνική νεοφυής εταιρεία Iwaya Giken παρουσίασε τη δική της πρόταση στον τομέα του διαστημικού τουρισμού με τέτοιου είδους μπαλόνια. Το μπαλόνι που μπορεί να πετάξει σε ύψος 25 χλμ. από την επιφάνεια της Γης μεταφέρει μια μικρή καμπίνα χωρητικότητας ενός ατόμου προσφέροντας μια πιο προσωπική τέτοιου είδους εμπειρία σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες προτάσεις που έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=4kASdxKz4Vs

Η πτήση θα έχει διάρκεια μιας ώρας και παρά το γεγονός ότι τα στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα τέτοιο ταξίδι σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους η τιμή που έχουν ορίσει για μια βόλτα με το μπαλόνι είναι της τάξης των 180 χιλιάδων δολαρίων. Αναφέρουν πάντως ότι το κόστος για αυτού του είδους τις πτήσεις θα αρχίσει να μειώνεται δραστικά όταν η δραστηριότητα ξεκινήσει και αρχίσει να κινείται αυτός ο νέα τουριστικός κλάδος.

Η Iwaya Giken αναφέρει ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι δοκιμές του μπαλονιού και της καμπίνας και ξεκίνησε τις κρατήσεις από την ιστοσελίδα της εταιρείας διαδικασία που θα διαρκέσει έξι μήνες και οι πρώτες πτήσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει επίσης και μια διθέσια καμπίνα η οποία επίσης παρουσιάστηκε αλλά δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη.

Naftemporiki.gr