Skip to main content

Και η Baidu στη μάχη κατά του ChatGPT με το Ernie bot

Οι δοκιμές του νέου bot της κινεζικής εταιρείας θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάρτιο

Σε ράλι επιδόθηκαν σήμερα οι μετοχές της Baidu, κλείνοντας με άνοδο μεγαλύτερη του 13% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το ράλι πυροδότησαν τα σχέδια της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας να παρουσιάσει το δικό της chatbot τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα έρθει να ανταγωνιστεί το δημοφιλές ChatGPT, αλλά και το νέο εγχείρημα της Google, Bard.

Η μετοχή σκαρφάλωσε στα 159,80 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι οι εσωτερικές δοκιμές για το chatbot της θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο κοινό. Θα ονομάζεται «Wenxin Yiyan» στα κινεζικά ή Ernie bot στα αγγλικά. Το Erni προέρχεται από τα αρχικά του «Enhanced Representation through Knowledge Integration» όπως ανέφερε η Baidu, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο», που υιοθετήθηκε το 2019.

Ζήτησαν από το ChatGPT να γράψει ένα σημείωμα απολύσεων. Αποδείχθηκε «δύσκολη στιγμή»

Αυτό που ξεχωρίζει το ERNIE από άλλα γλωσσικά μοντέλα είναι η ενσωμάτωση εκτεταμένης γνώσης με τεράστιες ποσότητες δεδομένων, γεγονός που οδηγεί σε εξαιρετική κατανόηση και ικανότητες, σύμφωνα πάντα με τη Baidu.

Πρόσφατα ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Xάιφενγκ Γουάνγκ, είχε δώσει έμφαση στη σπουδαιότητα της βαθιάς μάθησης ως του πυρήνα για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης με «ισχυρές προοπτικές».

Θυμίζουμε ότι χθες το βράδυ, παρουσιάζοντας το Bard, η Google σημείωσε πως επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα της» τεχνητής νοημοσύνης.

naftemporiki.gr