Skip to main content

Google: Έτοιμη για παγκόσμια διάθεση του Συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης LaMDA

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η πιο σημαντική τεχνολογία πάνω στην οποία εργαζόμαστε σήμερα».

Έτοιμη για την παγκόσμια διάθεση του LaMDA δηλώνει η Google. Σύμφωνα με την εταιρεία το LaMDA αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα γλωσσικά μοντέλα. Το νέο σύστημα Tεχνητής Nοημοσύνης ονομάζεται Bard και διατίθεται από σήμερα σε εξωτερικούς συνεργάτες για δοκιμή. Όπως τονίζει ο  CEO της Google, Sundar Pichai σε σχετική του δημοσίευση πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προόδου στο ταξίδι της Google στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Google: Απαντά στο ChatGPT με το Bard;

Σύμφωνα με τον S. Pichai, «η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η πιο σημαντική τεχνολογία πάνω στην οποία εργαζόμαστε σήμερα. Είτε βοηθά τους γιατρούς να ανιχνεύουν ασθένειες νωρίτερα είτε δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στη γλώσσα τους, η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους. Και ανοίγει νέες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επαναπροσανατολίσαμε την εταιρεία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη πριν από έξι χρόνια — και γιατί τη θεωρούμε ως τον πιο σημαντικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας: να οργανώσουμε τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνουμε παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες».

Επιπλέον η Google δίνει μια πρώτη γεύση από τις νέες λειτουργίες με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα προστεθούν στο Google Search και θα μπορούν να βοηθήσουν στη σύνθεση ιδεών και σκέψεων για ερωτήσεις που δεν έχουν μόνο μία σωστή απάντηση.

Τέλος, η Google εργάζεται σε νέα Generative Language APIs, ξεκινώντας με το LaMDA, ώστε να παρέχει στους προγραμματιστές, τους δημιουργούς και τους οργανισμούς τα εργαλεία για τη δημιουργία των δικών τους συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης.