Skip to main content

Ο Ελον Μασκ ζητά τη ψήφο εμπιστοσύνης των χρηστών του Twitter

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

O ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ζητά από τους χρήστες της να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνει αυτός στην ηγεσία της η όχι.

Σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη κίνηση του ο Ελον Μασκ αποφάσισε την Κυριακή το απόγευμα να οργανώσει ένα ακόμη δημοψήφισμα στο Twitter με στόχο αυτή την φορά τον… εαυτό του. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ζήτησε από τους χρήστες της να ψηφίσουν αν θέλουν να παραμείνει επικεφαλής της πλατφόρμας ή να παραδώσει την διοίκηση της σε κάποιον άλλο. Επεσήμανε ότι θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «προσέχετε τι εύχεστε» θέλοντας προφανώς να δείξει ότι θα σεβαστεί μεν την απόφαση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι καλό για το μέλλον της πλατφόρμας.

Η κίνηση αυτή έρχεται αμέσως μετά από μια σειρά αποφάσεων που πήρε ο Μασκ για την λειτουργία του Twitter που έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με κυριότερη αυτή της διακοπής λειτουργίας λογαριασμών δημοσιογράφων κορυφαίων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, ανάμεσα τους οι New York Times και το CNN, τους οποίους κατηγόρησε ότι έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά του δημοσιοποιώντας προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως στοιχεία για το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, το γνωστό doxing. Μια ακόμη απόφαση που έλαβε τα τελευταία 24ωρα το Twitter προκαλώντας αντιδράσεις είναι η απαγόρευση δημοσίευσης συνδέσμων από ανταγωνιστικά social media.

Naftemporiki.gr