Skip to main content

Η Apple απειλεί με έξωση το Twitter από το App Store καταγγέλλει ο Ελον Μασκ

Η Apple φαίνεται ότι αποφάσισε να διακόψει κάθε σχέση με το Twitter αφού μετά την απόσυρση της διαφημιστικής της δαπάνης στην πλατφόρμα φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά να την... αποσύρει και από το App Store εξαιτίας της τοξικότητας που επέστρεψε δυναμικά στο social media που εξαγόρασε το Ελον Μασκ.

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Apple και το Twitter. Η εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Ελον Μασκ προκάλεσε εξ αρχής τριγμούς στις σχέσεις των δύο εταιρειών αφού ο αμερικανός μεγιστάνας είχε εκδηλώσει αμέσως την αντίθεση του στην τιμολογιακή πολιτική της Apple και τις χρεώσεις που επιβάλει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα κάνοντας λόγο «για κρυφό φόρο 30% στο Διαδίκτυο» και ολιγοπωλιακές τακτικές.

Η απάντηση της Apple ήρθε γρήγορα με την Apple να περικόπτει δραστικά τη διαφημιστική της δαπάνη στο Twitter γεγονός που δημοσιοποίησε ο Μασκ υποστηρίζοντας ότι η Apple «μισεί την ελευθερία του λόγου».

Στη συνέχεια ο Μασκ επανήλθε και με νέα ανάρτηση του ανέφερε ότι η Apple απειλεί με… έξωση το Twitter από το App Store και μάλιστα χωρίς να εξηγεί στη διοίκηση της πλατφόρμας την αιτία. Πάντως ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εμπιστοσύνης και ασφαλείας του Twitter Γιόελ Ροθ δήλωσε στους New York Times ότι η Apple είχε εδώ και αρκετό καιρό εκφράσει έντονο προβληματισμό για το επίπεδο τοξικότητας στο Twitter και αυτό πριν την εξαγορά από τον Μασκ όπου η τοξικότητα, ο διχαστικός λόγος, οι ρατσιστικές αναρτήσεις και άλλο σχετικό περιεχόμενο παρουσιάζει γεωμετρικού επίπεδου αύξηση.

Όπως φαίνεται το σήριαλ της κόντρας Apple-Twitter θα έχει και άλλα επεισόδια τα οποία θα παρακολουθήσει η κοινή γνώμη μέσα από τις αναρτήσεις του Ελον Μασκ.

Naftemporiki.gr