Skip to main content

Επαναφορά του vine για να ανταγωνιστεί το Tik Tok εξετάζει ο Ελον Μασκ

Shutterstock

Ο Έλον Μασκ εξετάζει να επαναφέρει σε λειτουργία την υπηρεσία σύντομων βίντεο που υπήρχε στο παρελθόν στο Twitter αλλά και να αυξήσει το ποσό της συνδρομης στο Twitter Blue με στόχο τον περιορισμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Twitter ο Έλον Μασκ σκέφτεται σοβαρά να «αναστήσει» το vine, μια υπηρεσία πολύ σύντομων βίντεο που υπήρχε στη διάθεση των χρηστών της πλατφόρμας αλλά αποφασίστηκε η διακοπή της λειτουργία της ανοίγοντας όπως λένε πολλοί αναλυτές το δρόμο στο Tik Tok.

To vine ήταν μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δημιουργίας βίντεο διάρκειας ως δέκα δευτερολέπτων. Το 2012 το Twitter εξαγόρασε την υπηρεσία από τους δημιουργούς της αλλά το 2016 διέκοψε τη λειτουργία της επειδή δεν απέδιδε εμπορικά τα αναμενόμενα, με απλά λόγια δεν συγκέντρωνε διαφημίσεις. Όμως η τρομερή επιτυχία του Tik Tok έχει οδηγήσει πολλές πλατφόρμες social media στην απόφαση να δημιουργήσουν παρεμφερείς υπηρεσίες δημιουργίας βίντεο από τους χρήστες. Ο Μασκ πραγματοποίησε μάλιστα όπως συνηθίζει σε ανάλογες περιπτώσεις μια δημοσκόπηση μέσα στο Twitter με τους χρήστες να ζητούν την επιστροφή του vine σε ποσοστό άνω του 60%. Το νέο αφεντικό του Twitter σκέφτεται πλέον σοβαρά την επαναφορά του vine και μάλιστα με μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο ώστε να ανταγωνιστεί το Tik Tok.

Άλλη μια σκέψη που σκέφτεται να υλοποιήσει και μάλιστα άμεσα ο Μασκ είναι να αυξήσει και μάλιστα σημαντικά το ποσό της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue, στην οποία οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε premium περιεχόμενο αλλά και περισσότερες επιλογές και εφαρμογές της πλατφόρμας από τους υπολοίπους χρήστες. Η συνδρομή αυτή την στιγμή κοστίζει 5 δολάρια μηνιαίως με τον Μασκ να εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της συνδρομής στα 20 δολάρια με το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο θα ελέγξει και τελικά θα περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους ψεύτικους λογαριασμούς.

UPDATE: Το βράδυ της Δευτέρας ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε ότι η συνδρομή στο Twitter Blue καθορίζεται στα 8 δολάρια.

Naftemporiki.gr