Skip to main content

Ποδηλασία μέσα στη θάλασσα (βίντεο)

Η εταιρεία Manta5 από τη Νέα Ζηλανδία δημιούργησε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θαλάσσιο όχημα. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που επιτρέπει στον κάτοχο του να κάνει ποδηλασία πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας. Το Hydrofoiler SL3 που περιγράφεται από τους δημιουργούς του ως «μισό ποδήλατο, μισό αεροσκάφος» μπορεί να κινείται πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 20 χλμ./ώρα με ένα επαναστατικό και φιλικό στο περιβάλλον μηχανισμό.

Σύμφωνα με την εταιρεία χρειάζονται μόλις 40 λεπτά εκπαίδευσης για να μάθει κάποιος να χειρίζεται αυτό το θαλάσσιο όχημα που είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και ένα τύπο αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών έτσι ώστε να είναι ελαφρύ τόσο για να μεταφέρεται με το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται κάποιο τρέιλερ και φυσικά για να μπορεί να μένει πάνω στην επιφάνεια του νερού.

Η εταιρεία δημιούργησε τρία μοντέλα ένα με μπαταρία ιόντων λιθίου 600 Wh και δύο με μπαταρία ιόντων λιθίου 1,000 Wh. Η αυτονομία του ποδήλατου με μια φόρτιση είναι περίπου 4,5 ώρες χρόνος που επιτρέπει σε κάποιον να απολαύσει μεγάλες διαδρομές είτε μέσα σε μια λίμνη είτε μέσα στη θάλασσα. Δεν αποκλείεται μάλιστα εκτός από ψυχαγωγικό το ποδήλατο αυτό να αποκτήσει και αθλητικό χαρακτήρα και να αρχίσουν να οργανώνονται κάποιοι αγώνες.

Naftemporiki.gr