Skip to main content

Ο Ζάκερμπεργκ βάφτισε τους υπαλλήλους του «metασυντρόφους»

Ο συνιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε το νέο του όραμα για το μέλλον της εταιρείας του επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος έχει στοχοπροσηλωθεί στην ολοκληρωτική μετάβαση της στον εικονικό κόσμο του metaverse. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επικοινώνησε με το προσωπικό της Metα, της μητρικής εταιρείας του Facebook, του Instagram, του WhatsApp και άλλων εταιρειών, και αναφέρθηκε στο πνεύμα που επιθυμεί να επικρατεί στον τρόπο που εργάζονται και λειτουργούν οι εργαζόμενοι. Αρχικά αποκάλεσε τους εργαζομένους «metaσυντρόφους» που όπως είπε είναι το όνομα που τους αντιπροσωπεύει. Το τρίπτυχο προτεραιοτήτων που είπε ο Ζάκερμπεργκ ότι πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι «Metα, metaσύντροφοι, εγώ».

 Στη συνέχεια τους εξήγησε τι ζητά από αυτούς «Θέλω με βάση τις υπάρχουσες αρχές με τις οποίες δημιουργήσαμε και λειτουργούμε το Facebook να φτιάξουμε νέα εντυπωσιακά πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε γρήγορα όλοι μαζί και να είμαστε τολμηροί» ανέφερε o επικεφαλής της εταιρείας και συνέχισε «Είμαστε πια μια εταιρεία διανομής διαθέτοντας μια παγκόσμια κοινότητα και μεγάλου εύρους επιρροή. Όμως είμαστε πλέον μια εταιρεία του metaverse χτίζοντας το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα είναι η ώρα για να ανανεώσουμε τις αξίες και το πολιτιστικό σύστημα της λειτουργίας μας».

Μια πρώτη ανάλυση όσων είπε ο Ζάκερμπεργκ είναι ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ενότητας με στόχο όλοι να εργάζονται για το καλό της εταιρείας και να αποφευχθούν στο μέλλον συμπτώματα γκρίνιας, διαφωνιών και διαρροών που να παίρνουν δημόσιες διαστάσεις προκαλώντας διαφόρων ειδών προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί μια εσωτερική πλατφόρμα επικοινωνίας στην οποία οι περίπου 70 χιλιάδες υπάλληλοι της εταιρείας ανταλλάσσουν απόψεις για οτιδήποτε επιθυμούν ή τους απασχολεί είτε αυτό σχετίζεται με εσωτερικά ζητήματα είτε με διάφορα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση το ενδεχόμενο πολέμου στην Ουκρανία ή άλλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.